Wijnen van Aries Wines

Aries Wines

In het zuidwesten van Zwitserland bevindt zich het gebied Valais, waar het wijnhuis Aries Wines is gevestigd. Aries Wines wordt geleid door Paul Boeuf, die opgroeide in een van ’s werelds bekendste wijngebieden: Beaune. Hij vertrok naar Zwitserland om daar prachtige biodynamische wijnen te produceren. In 2020 startte hij met het wijnhuis Aries. Daarvoor had Paul al een indrukwekkend cv opgebouwd bij een aantal prestigieuze wijnhuizen en wijnmakers.

Paul Boeuf behaalde een masterdiploma aan de Universiteit van Lille, waar hij Landbouw, Agronomie, Milieu en Duurzame Ontwikkeling studeerde, met een specialisatie in wijnbouw. Tijdens zijn opleiding werkte hij al mee in de wijnkelders van Louis Jadot en assisteerde hij de wijnmakers. Voor zijn afstudeerstage was hij kwaliteitsmanager bij Boisset la Famille des Grands Vins (waaronder Domaine de La Vougeraie, Jean-Claude Boisset, Louis Bouillot, Bouchard Aîné & Fils en Mommessin vallen). Tijdens deze stage realiseerde hij zich dat hij veel liever in de wijngaarden en kelders werkte dan op kantoor. Hij besloot zich verder in deze richting te ontwikkelen.

Hij ging aan de slag bij het gerenommeerde wijnhuis Maison Joseph Drouhin, waar hij teamleider werd van het wijnmakersteam. Maison Joseph Drouhin begon al in 1988 met biologisch-dynamische wijnbouw en was een van de eerste grote wijnhuizen die dit op grote schaal toepaste. Hier deed Paul veel kennis op over biodynamische wijnbouw en leerde hij in de kelders meer over wijnmaken. Daarnaast bezit de familie Drouhin ook een wijnhuis Domaine Drouhin in de Amerikaanse staat Oregon. Hier werkte Paul een seizoen in de wijnkelder, waardoor hij nog meer ervaring opdeed met wijnbouw op een ander continent.

Na drie jaar bij Drouhin kreeg hij de kans om te werken bij het legendarische Domaine Roulot in Meursault. Eigenaar en wijnmaker Jean-Marc Roulot staat bekend om zijn biologische en biodynamische landbouwmethoden, terwijl hij in de kelder werkt met minimale interventies en natuurlijke gisten. Het domein heeft relatief kleine percelen, waar met veel oog voor detail wordt gewerkt. Jaar na jaar produceert Jean-Marc terroirgedreven wijnen van zeer hoge kwaliteit. Paul breidde hier zijn kennis over biodynamische wijnbouw verder uit en leerde nog meer over terroir en hoe je dit kunt laten uitkomen in wijnen. Daarnaast werkte Paul een seizoen bij Chacra, een ander wijnhuis van Roulot in Argentinië. Ook dit wijnhuis, aan de andere kant van de wereld, heeft een uniek terroir, wat zijn kennis over gevarieerde wijnbouw verder versterkte.

Paul houdt ervan om in zijn vrije tijd buiten te zijn. Hij is dol op bergbeklimmen, skiën en surfen. In het winterseizoen van 2016 gaf hij skiles in Verbier, gelegen in de Zwitserse regio Valais. Ook het volgende jaar was hij hier te vinden tijdens het winterseizoen. Hij kwam toen in contact met de wijnen van Jean René Germanier, een van Zwitserlands grootste producenten met 25 hectare aan volledig organisch gecertificeerde wijngaarden onder het BIOSUISSE-keurmerk. Hier begon hij te werken als Maître de Chai en besloot hij in 2020 zijn eigen project te starten: Aries Wines.

De druiven van Aries Wines komen van de beste percelen van Jean René Germanier. Hier past Paul alle opgedane kennis van biodynamische wijnbouw toe die hij in de afgelopen jaren wereldwijd heeft vergaard. De percelen liggen in de bergen, op kleine terrassen en steile hellingen op hoogtes van soms wel meer dan 400 meter. Met extreem oog voor detail behandelt hij ieder perceel en elke wijn afzonderlijk om unieke terroirwijnen te produceren. In zijn Pinot Noir- en Chardonnay-wijnen is duidelijk een stijl te herkennen die is gevormd tijdens zijn jaren in Bourgogne. In zijn andere cuvées, met druiven als Gamay, Arvine en Syrah, wordt juist een zeer unieke expressie van de Valais-terroirs weergegeven. Al zijn cuvées zijn gebalanceerde en complexe wijnen die absoluut tot de topwijnen uit de Alpen behoren.

Bekijk product

Wijnen van van Aries Wines

Argali  |  Ibex  |  Manx  |  Rupi
Aan favorieten toegevoegd