Wijnen van Quilceda Creek

Quilceda Creek

Het wijnhuis Quilceda Creek is gesitueerd in Snohomish in Washington. De druiven van Quilceda Creek zijn afkomstig van vier percelen: Champoux, Galitzine, Mach One en Palengat. De totale aanplant bestaat uit 86 hectare.

Het Champoux perceel ligt op een hoogte van 600 tot 800 meter. De bodem bestaat uit een zandige leemgrond die zorgt voor een goede wortelontwikkeling. Champoux ligt ten noorden van de Columbia River in de Horse Heaven Hills AVA. Deze wijngaard wordt uitsluitend gebruikt voor de productie van Cabernet Sauvignon.

De Mach One wijngaard ligt in een van de warmste delen van de regio. Het is daarom van belang dat de wijnstokken worden geïrrigeerd. Dit wordt gedaan met behulp van de nabijgelegen Columbia River.

De derde wijngaard, Palengat, is vernoemd naar medeoprichter Jeannette Golitzin. Palengat is haar meisjesnaam. Het laatste perceel is eveneens vernoemd naar de familie. Galitzine is hun achternaam, maar dan op de Russische wijze geschreven.

Quilceda Creek is opgericht door Alex Golitzin (Galtzine). Alex is een afstammeling van prins Lev Sergeevich Galitzine. Nadat de Russische Revolutie is uitgebroken in 1917 vluchtten de ouders van Alex naar Parijs, waar Alex werd geboren. Als de Tweede Wereldoorlog ten einde is gekomen verhuist de familie naar San Francisco, Californië. In 1967 vertrekt Alex samen met zijn vrouw Jeannette naar Washington. Hier beginnen zij samen aan de bouw van Quilceda Creek.

In 1992 kwam de zoon van Alex en Jeannette, Paul, bij hen in de wijnmakerij werken. Tegenwoordig is hij verantwoordelijk voor alle dagelijkse werkzaamheden, van wijngaardbeheer tot aan het maken van wijn. Paul produceert diepgekleurde rode wijnen met veel concentratie, intense fruitaroma’s en goed geïntegreerde houtinvloeden.

In 2006 was Quilceda Creek de eerste wijnmakerij buiten Californië die 100 punten ontving van Robert Parker. Inmiddels heeft het wijnhuis meerdere malen 100 punten mogen ontvangen van de Wine Advocate.

De beste jaargangen van Quilceda Creek zijn: 1994, 1995, 1997, 2001, 2002, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2016, 2017 en 2018.

Lees meer
Quilceda Creek

Wijnen van van Quilceda Creek

Cabernet Sauvignon  |   | 


Aan favorieten toegevoegd