Wijnen van Kosta Browne

Kosta Browne

Wijnhuis Kosta Brown is gevestigd in Sonoma County, Californië. Hier begonnen Dan Kosta en Michael Browne in 1997 op kleine schaal met het produceren van wijn. Dit startte als een kleinschalig project naast hun werk bij een lokaal restaurant. Maar al snel groeit Kosta Browne uit tot een succesvol wijnbedrijf en vind je Dan en Michael hier fulltime.

De beste pinot noir en chardonnay; dat was en is nog altijd het uitgangspunt van Kosta Browne. Het wijngaardareaal ligt verspreid over verschillende regio’s en AVA’s, waaronder: Anderson Valley, Russian River Valley, Sonoma Coast, Santa Lucia Highlands en Sta. Rita Hills in Santa Barbara. Een deel van het fruit komt uit de wijngaarden die zij in bezit hebben en deels komt van wijngaarden die zij leasen van verschillende wijnboeren. Ook verkrijgen zij druiven uit de iconische Gap’s Crown en Keefer Ranch wijngaarden.

De kelder staat onder leiding van wijnmaker Julien Howsepian. Hij produceert momenteel drie verschillende series, waaronder de Appellation, Single Vineyards, Estate en binnenkort brengt hij ook de Burgundy serie uit. Voor de vergisting wordt er gebruik gemaakt van roestvrijstaal, cementen tanks en eikenhouten vaten. Net als het houtgebruik en de duur wisselt dit per jaar en per cuvée. De wijnen van Kosta Browne zijn zeer geliefd. Daarom moet je als wijnliefhebber er snel bij zijn, want de productie is gelimiteerd.

Hun harde werken werd in 2011 beloond toen hun 2009 Sonoma Coast Pinot Noir werd uitgeroepen als Wine of The Year door Wine Spectator. Daarnaast is het wijnhuis sinds 2005 zeven keer opgenomen in de lijst Top 100 Wines, eveneens door Wine Spectator. Een unieke prestatie in een korte tijd!

De beste jaargangen zijn: 2014 en 2019.

Lees meer
Kosta Browne


Aan favorieten toegevoegd