Wijnen van Gallica

Gallica

In het hart van Napa Valley bevindt zich het prachtige wijnhuis Gallica, opgericht door Rosemary Cakebread, tevens de gepassioneerde wijnmaakster. De eerste jaargang van Gallica dateert uit 2007, maar Rosemary had al aanzienlijke ervaring opgedaan, onder andere als wijnmaakster bij Spottswoode.

Rosemary, geboren in Amerika, groeide op in Tokyo en keerde als tiener terug naar Californië. Deze overgang van de bruisende metropool Tokyo naar het rustige platteland van Amerika was een uitdaging, maar Rosemary vond al snel haar weg. Ze begon ook bij te verdienen bij het wijnhuis van de Sebastiani-familie, waar ze gegrepen werd door het wijnvirus. Dit leidde ertoe dat ze besloot wijnbouw en oenologie te studeren aan de UCDavis universiteit in Californië.

Na haar opleiding werkte ze bij gerenommeerde namen als Inglenook en Domaine Mumm, om uiteindelijk in 1997 verantwoordelijk te worden voor de wijnen van Spottswoode. Dit wijnhuis is een pionier in het organisch verbouwen van fruit in Napa Valley. Rosemary kreeg hier de reputatie van uitzonderlijke consistentie in wijnproductie, waarbij haar wijnen met respect voor de natuur werden vervaardigd, met een prachtige balans en finesse.

In 2006 nam Rosemary een sabbaticaljaar in Bordeaux, waar ze samenwerkte met de legendarische Michel Rolland op Château Le Bon Pasteur. Hier besefte ze dat de tijd rijp was voor haar eigen wijnhuis, en zo werd Gallica geboren.

In St. Helena, Napa Valley, creëerde Rosemary een oase van rust, omringd door haar gecertificeerd organische wijngaarden en olijfbomen. De inaugurale Gallica-wijn, een Cabernet Sauvignon uit 2007, ontving meteen een indrukwekkende score van 99 punten van Robert Parker.

Sindsdien heeft Rosemary haar assortiment uitgebreid met kleine hoeveelheden Cabernet Franc, Grenache, Syrah, Petite Sirah en Albariño. De Cabernet Sauvignon en Petite Sirah komen rechtstreeks van haar eigen biologische wijngaarden. Rosemary blijft consistent hoogwaardige wijnen produceren, zoals blijkt uit de jaarlijkse lovende beoordelingen van Robert Parker, Jancis Robinson en Antoni Galloni.

Lees meer
Gallica

Wijnen van van Gallica

Cabernet Franc Oakville  |  Grenache Rossi Ranch
Aan favorieten toegevoegd