Wijnen van Anthill Farms

Anthill Farms

Anthill Farms is een opmerkelijk wijndomein dat begon in 2004. Het is een bewijs van de toewijding van drie vrienden die het aandurfden om hun wijndromen na te jagen en wijnen te produceren die de harten en smaakpapillen hebben veroverd van wijnliefhebbers die op zoek zijn naar het buitengewone in elke fles. Webster Marquez, David Low en Anthony Filiberti, aanvankelijk keldermedewerkers bij prestigieuze wijnhuizen, begonnen aan deze reis zonder substantiële financiële steun of familiebanden in de wijnindustrie. Ze deelden een passie voor het maken van uitzonderlijke Pinot Noir, Syrah en Chardonnay van geselecteerde wijngaarden in Noord-Californië. Hun toewijding aan het ambacht en het streven naar uitmuntendheid leidde ertoe dat ze hun beperkte middelen samenvoegden en een wijnmakerij oprichtten in een klein bedrijf.

Aan de basis van de Anthill Farms wijnmaakfilosofie staan twee onveranderlijke doelen: wijnen creëren die de unieke eigenschappen van de wijngaard en de kenmerken van het oogstjaar getrouw tot uitdrukking brengen, en bovenal wijnen maken die gewoonweg uitzonderlijk smaken. Het bereiken van deze doelen vereist nauwgezette aandacht voor detail, een voorzichtige behandeling van de druiven van het pletten tot het bottelen, verstandig gebruik van eikenhout en, heel belangrijk, de wijn laten evolueren met minimale interventie. Anthill Farms betrekt zijn druiven van verschillende wijngaarden aan de noordkust, waaronder de koele kustgebieden van Sonoma County. Het gematigde microklimaat aan de kust, met zijn constante koele briesjes, maakt het mogelijk om de oogst uit te stellen, wat resulteert in een langer groeiseizoen dat de druiven complexiteit geeft. Een van de beste wijngaarden van Anthill Farms is de biologisch-dynamische Abbey-Harris Vineyard, genesteld op een hoogte van 900-1100 voet boven Boonville. Deze locatie is de bron van hun gewilde Anderson Valley Pinot Noir. Naast hun eigen wijngaard werkt Anthill Farms samen met andere gewaardeerde wijngaarden in Mendocino County, Sonoma County en de Russian River Valley.

De Pinot Noir van Anthill Farms Harmony Lane Vineyard uit de Sonoma Coast kreeg 96 punten van Robert Parker: "De Anthill Farms Pinot Noir van Harmony Lane Vineyard verwelkomt je met een weelderig en verleidelijk boeket. Aroma's van rabarber, boysenbes en geplette bramen staan centraal, versierd met hints van zoethout en een scala aan potpourri-achtige nuances. In de mond heeft deze wijn een uitzonderlijke concentratie, levendigheid en zijdezachte textuur, met een boeiend spectrum van driekleurig bessenfruit, citrustonen en een overvloed aan florale fijne kneepjes. De afdronk is lang en veelzijdig. Kortom, een werkelijk voortreffelijke en gracieuze wijn!"

Lees meer
Anthill Farms
Aan favorieten toegevoegd