Wijnen van Carte Blanche

Carte Blanche

In het hart van Carneros in Napa Valley vinden we het wijnhuis Carte Blanche. Nicholas Allen, de oprichter van het domein, kwam al vroeg in aanraking met wijn. Zijn overgrootvader kocht in 1935 Château Haut-Brion, wat later het huidige La Mission Haut-Brion werd. Tijdens de talrijke familiediners speelde wijn uiteraard een belangrijke rol. Door de jaren heen raakte Nicholas gefascineerd door alles wat met wijn te maken heeft. Niet verwonderlijk dus dat hij al snel zijn eigen wijnhuis opricht om zijn eigen wijnen te kunnen produceren. Hij reist af naar Californië met als doel om premium Napa Valley boutique wijnen te maken.

Er wordt bij Carte Blanche gestreefd om het beste uit de natuur te halen, zodat de unieke eigenschappen van elk perceel zijn terug te vinden in de wijn. Dit maakt de wijnen van Carte Blanche dan ook echte terroirwijnen. De vinificatie is gebaseerd op de traditionele werkwijzen en ervaringen die hij heeft overgenomen van de generaties die hem voorgingen. Momenteel produceert Nicholas Allen zeven verschillende wijnen. De belangrijkste druivenrassen zijn cabernet sauvignon, syrah en chardonnay. Daarnaast brengt Carte Blanche een witte Rhône blend op de markt. De eerste jaargang van Nicholas is 2008. Dit jaar brengt hij de Carte Blanche Cabernet Sauvignon, de Carte Blanche Chardonnay, Proprietary Red en Proprietary White uit. De wijnen worden gerijpt in eikenhouten vaten van Frans eiken. De duur van deze rijping varieert per jaargang en per cuvée.

Ondanks het feit dat Carte Blanche nog maar relatief kort bestaat, zijn er al meerdere topscores en reviews van gerenommeerde critici binnengehaald. De 2009 Cabernet Sauvignon ontving 94 punten van zowel Robert Parker’s the Wine Advocate als van Wine Enthusiast Magazine. Diezelfde cuvée scoorde in 2014 en 2016 zelfs 95 Parker points en in 2015 maar liefst 97.

Lees meer
Carte Blanche

Wijnen van van Carte Blanche

Chardonnay UV Vineyard
Aan favorieten toegevoegd