Wijnen van The Hilt

The Hilt

Gevestigd op een gewelfd landschap in Californië, is The Hilt een prachtige karakteristieke wijngaard dat de laat hoogt heeft weten te leggen om zijn sublieme wijnen.

Het landgoed van The Hilt bestaat uit drie wijngaarden die onderling verschillen in hun klimatologische omstandigheden en de grondsoort waarop de duivenplanten groeien. Doordat de wijngaarden zich op grote hoogte bevinden worden de wijnstokken blootgesteld aan koude windstoten, waardoor het rijpingsproces op natuurlijke wijze wordt verlengd en de natuurlijke omzetting van suikers in de druif wordt bevorderd. Radian en Bentrock zijn de twee grootste wijngaarden van The Hilt, en het wijnhuis zelf is gevestigd op de wijngaard genaamd Puerta del Mar. Hier worden drie specifieke soorten wijn geproduceerd, namelijk Estate, The Vanguard en The Old Guard.


Radian is het beste te herkennen aan zijn steile heuvels, grindachtige grondtype en de koude harde windstoten die over het landschap razen. De wijngaard bestaat uit 40 hectare land voorzien van 95% Pinot Noir en 5% Chardonnay druivenplanten en is gesitueerd op 700 voet boven de zeespiegel.

Bentrock ligt op 500 voet boven de zeespiegel en onderscheidt zich van Radian door zijn vlakke landschap. Dit landgoed beslaat 92 hectare, waarvan de meerderheid is bedekt Pinot Noir en een klein gedeelte met Chardonnay.

Op de wijngaard Bentrock worden druiven verbouwd die gebruikt worden voor de productie van de Vanguard-wijnen. En de laatste wijnsoort, genaamd Estate, wordt geproduceerd met verschillende druiven van verschillende wijngaarden.

Een van de meest gewaardeerde wijnen van deze wijnproducent is The Hilt Pinot Noir Old Guard 2016, een gelaagde en complexe rode wijn met tonen van peper en bosvruchten.


The Hilt is momenteel onder de bezielende leiding van (onder andere) manager Ruben Zolorzano, wijnmaker Matt Dees en assistent-wijnmaker Drew Pickering.

Lees meer
The Hilt
Aan favorieten toegevoegd