The Hilt

Gevestigd op een gewelfd landschap in Californië, is The Hilt een prachtige karakteristieke wijngaard dat de laat hoogt heeft weten te leggen om zijn sublieme wijnen.

Het landgoed van The Hilt bestaat uit drie wijngaarden die onderling verschillen in hun klimatologische omstandigheden en de grondsoort waarop de duivenplanten groeien. Doordat de wijngaanden zich op grote hoogte bevinden worden de wijnstokken blootgesteld aan koude windstoten, waardoor het rijpingsproces op natuurlijke wijze wordt verlengd en de natuurlijke omzetting van suikers in de druif wordt bevorderd. Radian en Bentrock zijn de twee grootste wijngaanden van The Hilt, en het wijnhuis zelf is gevestigd op de wijngaard genaamd Puerta del Mar. Hier worden drie specifieke soorten wijn geproduceerd, namelijk Estate, The Vanguard en The Old Guard.


Radian is het beste te herkennen aan zijn steile heuvels, grindachtige grondtype en de koude harde windstoten die over het landschap razen. De wijngaard bestaat uit 40 hectare land voorzien van 95% Pinot Noir en 5% Chardonnay druivenplanten en is gesitueerd op 700 voet boven de zeespiegel.

Bentrock ligt op 500 voet boven de zeespiegel en onderscheidt zich van Radian door zijn vlakke landschap. Dit landgoed beslaat 92 hectare, waarvan de meerderheid is bedekt Pinot Noir en een klein gedeelte met Chardonnay.

Op de wijngaard Bentrock worden druiven verbouwd die gebruikt worden voor de productie van de Vanguard-wijnen. En de laatste wijnsoort, genaamd Estate, wordt geproduceerd met verschillende druiven van verschillende wijngaarden.

Een van de meest gewaardeerde wijnen van deze wijnproducent is The Hilt Pinot Noir Old Guard 2016, een gelaagde en complexe rode wijn met tonen van peper en bosvruchten.


The Hilt is momenteel onder de bezielende leiding van (onder andere) manager Ruben Zolorzano, wijnmaker Matt Dees en assistent-wijnmaker Drew Pickering.

Lees meer

Wijnen van The Hilt

ProducentNaam Jaar l. Parker
Robert Parker is 's werelds meest toonaangevende wijnrecensent. Beoordelingen lopen van 50 tot 100 punten.
WS/JS
Beoordelingen van WineSpectator/James Suckling. Beoordelingen lopen van 50 tot 100 punten.
Overige
Proefnotities van andere wijnprofessionals zoals Jancis Robinson, Rene Gabriel, Burghound enz.
BOW
Beoordelingen van het Best of Wines proefpanel
#
Aantal flessen in voorraad
Prijs (incl. BTW)
The Hilt • Chardonnay 2015 0,75 91 8 6 € 33,95 € 41,08
The Hilt • Pinot Noir 2015 0,75 92 52 € 42,95 € 51,97
The Hilt • Vanguard Chardonnay 2013 0,75 93 46 € 39,95 € 48,34
The Hilt • Vanguard Pinot Noir 2013 0,75 91 51 € 35,00 € 42,35

Wijnen van The Hilt

Chardonnay  |  Pinot Noir  |  Vanguard Chardonnay  |  Vanguard Pinot Noir
Aan favorieten toegevoegd