Wijnen van The Debate

The Debate

The Debate is ontstaan vanuit twee unieke perspectieven en ideeën van twee vrienden. Dit bestond uit het produceren van wijn, maar tegelijkertijd ook het vertellen van een verhaal en de kunst van luisteren. Hun missie is niet voor niets het samenbrengen van mensen onder het genot van een goed glas wijn om goede gesprekken en discussies opgang te brengen.

Samen hebben zij zes verschillende wijngaarden in Napa Valley geselecteerd. Elke wijngaard heeft een geheel eigen terroir en karakter. Op deze manier probeert The Debate de diversiteit van de mens te benadrukken. Artalade, Sacrashe en Denali zijn de percelen waar de cabernet sauvignon op groeit. Voor cabernet franc zijn dat Sleeping Lady, Beckstoffer to Kalon en Stagecoach. De hoogte van de wijngaarden ligt tussen de 150 en 300 meter.

De focus ligt op het produceren van single vineyard en variety wijnen, dus van één wijngaard en druivenras. The Ultimate is de enige blend die het wijnhuis uitbrengt. Er worden totaal zeven verschillende cuvées geproduceerd. De kelder staat onder leiding van Jean Hoefliger. Jean is de wijnmaker van The Debate en hij streeft elk jaar weer naar het produceren van de best mogelijke wijn. Omdat het wijnhuis single vineyard wijnen produceert is het belangrijk dat het terroir van elke wijngaard goed naar voren komt. Elke wijn is een blanco canvas voor een nieuw debat zoals hij dat noemt.

De flessen hebben allen een unieke verpakking. Elke fles is namelijk verpakt in een krant met de ‘debates’, ofwel de onderwerpen van die jaargang. In de laatste vintage kwamen er verschillende topics aan bod, zoals de Franse presidentsverkiezingen, de Olympische spelen en popevents. Dit zorgt ervoor dat een goed en interessant gesprek gestart wordt tijdens het drinken van The Debate wijnen. En omdat de wijnen een lang bewaarpotentieel hebben is deze manier van verpakken extra leuk, want stel je voor dat je deze wijn twintig jaar later opent en dan terugziet wat er destijds actueel was. Dit brengt hoe dan ook herinneringen naar boven!

Lees meer
The Debate


Aan favorieten toegevoegd