Wijnen van Tesseron Estate

Tesseron Estate

In 2016 wordt Vila Sorriso eigendom van de Tesseron familie. De villa was voorheen in handen van de acteur Robin Williams. Pym en Rae zijn de tweede namen van de kinderen van Robin Williams en hij gaf daarom de wijngaard de naam Pym-Rae. De familie Tesseron heeft besloten om deze naam te behouden.

Het landgoed bestaat totaal uit twintig hectare, waarvan 75% beplant is met cabernet sauvignon. De overige 25% bestaat uit merlot en cabernet franc. De wijnstokken zijn in 1990 aangeplant en zijn nog steeds in gebruik. De percelen zijn gelegen op Mount Veeder op 500 meter hoogte. Mount Veeder is gelegen in het zuidwesten van de Napa vallei. De bodem bestaat uit diep sediment van miljoenen jaren oud. Sommige hellingen zijn erg steil, wat het verbouwen en oogsten van dit stukje land niet altijd even gemakkelijk is. Daarentegen zorgt het wel voor druiven van zeer hoge kwaliteit.

De druiventrossen worden met de hand geoogst en op de sorteertafel worden ze nauwkeurig geselecteerd op kwaliteit. Omdat alles met de hand gedaan wordt ondergaat het fruit geen hardhandige behandeling en blijven de trossen goed intact. De druiven worden vergist in kleine betonnen vaten. Daarna rijpt 70% van de wijn in houten vaten van nieuw Frans eiken voor een periode van 16 maanden.

De eerste vintage is krachtig, maar wel in balans en kenmerkt zich door een lange en complexe afdronk.
Een wijn waarin veel te ontdekken valt: verse kruiden, pruimen, tabak, gedroogde bloemen en aardse tonen. De eerste jaargang van Pym-Rae weet gelijk 97 punten van Robert Parker en 98 punten van James Suckling binnen te halen! Dit is pas het begin, wij zijn erg benieuwd naar de wijnen die nog gaan komen!

Lees meer
Tesseron Estate
Aan favorieten toegevoegd