Wijnen van Staglin

Staglin

Het wijnhuis Staglin kent geen eeuwenoude geschiedenis. Staglin Family Vineyard is namelijk pas in 1985 opgericht in Rutherford in Napa County. Daarentegen is de wijngaard wel al meer dan honderd jaar oud. In de jaren ’60 van de 19e eeuw worden de eerste wijnstokken aangeplant. Ondanks het feit dat het wijnhuis zelf nog geen 50 jaar bestaat, heeft het zich wel al in de top weten te positioneren.

Het landgoed ligt op de westelijke helling van de Mount St. John, de hoogste berg in de Mayacamas Range. Inmiddels is er twintig hectare met wijnstokken in gebruik. De bodem is alluviaal en heeft vulkanische invloeden. Dit zorgt voor wijnen met een geheel eigen karakter. De wijngaarden van Staglin zijn biologisch gecertificeerd.

In 2002 is de bouw van de ondergrondse wijnkelder van 7.000 vierkante meter voltooid. Deze kelder maakt het mogelijk om terroir gedreven wijnen van hoge kwaliteit te produceren. Omdat de kelder van nature een constante temperatuur heeft, wordt er minder elektriciteit verbruikt en vindt er geen verdamping van de wijn plaats. Dit sluit aan bij de biologische werkwijze.

Het portfolio van het wijnhuis bestaat uit acht wijnen die gemaakt zijn van Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Sangiovese of een Bordeauxblend. De vinificatie gebeurt onder leiding van wijnmaker Frederik Johansson. Elk jaar streeft hij ernaar om de wijnen zo te produceren dat ze zoveel mogelijk het terroir uitdrukken. Dit resulteert in pure en elegante wijnen. Elke cuvée wordt opgevoed op Frans eiken. De duur en het aandeel nieuw hout varieert per cuvée.

Tevens zet Staglin zich in voor liefdadigheidsprojecten. ‘Geweldige wijnen voor goede doelen’ is een belangrijk motto voor het wijnbedrijf. Sinds de oprichting van Staglin hebben zij al meer dan 1 miljard dollar gedoneerd aan diverse hulpinstanties. Het belangrijkste doel waar zij mee samenwerken is Music Festival for Brain Health. Dit evenement vindt dan ook plaats op het landgoed van de Staglin familie.
Op deze manier weet de familie niet alleen in de wijnbranche successen te behalen, maar ook op het gebied van gezondheidsonderzoeken.

Inmiddels behoort Staglin Family Vineyards tot een van de beste wijnhuizen uit Napa County, Californië!

De beste jaargangen van Staglin zijn: 1994, 1995, 1997, 2001, 2002, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2016, 2017 en 2018.

Lees meer
Staglin

Wijnen van van Staglin

Cabernet Sauvignon  |  Chardonnay  |  Salus Cabernet Sauvignon  | 
Aan favorieten toegevoegd