Wijnen van Ramey

Ramey

Wat in 1996 begint met het idee “make a little chardonnay on the side” is inmiddels uitgegroeid tot een gerenommeerd wijnhuis! David Ramey en zijn vrouw Carla werken samen met veel passie onder de naam Ramey Wine Cellars. Voordat zij aan dit avontuur begonnen heeft David onder andere bij het wereldberoemde Château Pétrus gewerkt in Frankrijk. Deze ervaring blijkt een grote bron van inspiratie voor de werkwijze van het wijnhuis.

Er zijn onder meer wijngaarden aangeplant in Russian River Valley, Los Carneros Sonoma Coast en Oakville. De percelen worden zorgvuldig gekozen op basis van hun locatie, bodem en de eventuele invloed van zee. Elk perceel heeft zijn eigen unieke karakteristieken. De wijnstokken worden op biologische wijze geteeld en met de hand geoogst. Wat volgens David dé sleutel is voor kwalitatief goede druiventrossen.

Het doel van David en Carla is het produceren van kwaliteitswijnen met het rijpe fruit uit Napa Valley en Sonoma Valley. Chardonnay, syrah en cabernet sauvignon spelen hierin de hoofdrol, maar merlot, cabernet franc en pinot noir mogen ook zeker niet ontbreken.

In de kelder ondergaan de druiven het allemaal; vergisting in eikenhouten vaten, sur lie rijping, battônage en zelfs de malolactische omzetting is gewenst. De wijnen worden dan wel opgevoed op eiken, maar het houtgebruik ligt er niet dik bovenop, wat in Californië nog weleens anders kan zijn. Een Bourgondische benadering van wijn maken. Dit resulteert in elegante en harmonieuze wijnen, ofwel Californië in een Bourgogne-jasje. De cuvées zijn grotendeels vernoemd naar de namen van de wijngaarden, zoals Pedregal, Woolsey Road, Claret en Annum. In totaal worden er 16 verschillende wijnen geproduceerd.

“The belief that life is for living, wine is for sharing, and harmony is essential to both.” Zoals ze dat bij Ramey Wine Cellars mooi zeggen. De vintages 2008, 2013 en 2018 zijn de beste jaargangen van Ramey Wine Cellars. In deze jaren ontvingen diverse wijnen 94 of 95 punten van Robert Parker!

Lees meer


Aan favorieten toegevoegd