Wijnen van Promontory

Promontory

Tijdens een hike in 1980 ontdekt H. William Harlan een ongerept en geïsoleerd gebied ten zuidwesten van Oakville. William zag gelijk de potentie van de omgeving, maar jarenlang bleef het stuk grond buiten bereik van de familie Harlan. Na jarenlang lobbyen heeft William het gebied in 2008 kunnen kopen. William Harlan is zeker geen onbekende in de regio, hij is ook eigenaar van de cultische wijnhuizen BOND, The Mascot en Harlan Estate.

In eerste instantie werd gedacht om de locatie te gebruiken voor BOND of Harlan Estate, maar omdat de druiventrossen zo een eigen karakter hadden werd het een opzichzelfstaand project en zo ontstond Promontory. De wijngaard is tussen twee bergkammen aangeplant. Het terroir wordt gevormd door de hoge ligging, de dagelijkse ochtendmist, het bos en de bodem die bestaat uit vulkanische, sedimentaire en metamorfe elementen. Al deze factoren resulteren in druiven met een uniek karakter. Het draait bij Promontory vooral om cabernet sauvignon, maar er staan ook kleine hoeveelheden malbec, cabernet franc en petit verdot aangeplant. In totaal beslaan alle plots een oppervlakte van 30 hectare. Dit is slechts 10% van het gehele stuk grond.

De Toscaanse David Cilli is de wijnmaker van Promontory. Hij gebruikt 30 verschillende tanks voor de vergisting. Deze zijn van beton en eiken. Voor de fermentatie worden natuurlijke gistculturen gebruikt. In plaats van traditionele vaten van Frans eiken is er voor de rijping gekozen voor grote vaten van Oostenrijks hout. De houtopvoeding duurt zo’n vijf jaar. De wijn heeft een aromatisch bouquet, volle body en is zeer complex. Daarnaast zijn is wijn zeer schaars, want er worden slechts 3.000 kisten per jaar geproduceerd.

Alle jaargangen van Promontory zijn fenomenaal, maar de 2016 springt er bovenuit. Deze vintage is met niet minder dan 100 punten beoordeeld door Robert Parker’s Wine Advocate.

Wij hebben meerdere jaargangen Promontory beschikbaar voor het hogere segment horeca en consumenten. Vandaar dat de prijs op aanvraag staat, mocht u interesse in deze bijzondere wijn hebben stuur ons dan een bericht.

Lees meer
Promontory

Wijnen van van Promontory

Napa Valley
Aan favorieten toegevoegd