Wijnen van Marciano Estate

Marciano Estate

Marciano Estate is te vinden in het lager gelegen deel van de Mayacamas-gebergte, net ten zuidwesten van St. Helena. Het landgoed was voorheen eigendom van de familie Bourn. Deze succesvolle familie is met name bekend geworden in San Francisco ten tijden van de goudkoorts. In 1872 kochten de Bourns het landgoed, dat toen een totale oppervlakte had van 40 hectare. Dit was de geboorte van het wijnhuis Madroño. Helaas brandde een groot deel van het originele landgoed af in 1888. Het tweede huis, dat later werd gebouwd, verkeert nog wel in goede staat op het terrein. Een prachtig stukje geschiedenis!

In 2006 is het wijnhuis verkocht aan de huidige eigenaar, Maurice Marciano. Hij veranderde de naam van Madroño naar Marciano Estate. Maurice heeft veel geïnvesteerd om het wijndomein naar een hoger niveau te tillen. Zo bracht hij het wijngaardareaal terug naar nog geen vijf hectare. Op die manier bleven alleen de allerbeste wijnstokken van Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en Petit Verdot over. De wijnkelder is ontworpen door de bekende architect Howard Backen, die meerdere wijnkelders heeft ontworpen van genormeerde wijnhuizen.

Maurice verzamelde daarnaast een professioneel team om zich heen. Samen werken zij aan hun gezamenlijke doel om kwalitatief hoogstaande wijnen te produceren. Er komen vijf verschillende wijnen uit de kelders van Marciano. De Cabernet Sauvignon Marciano Estate en M by Marciano zijn de meest begeerde wijnen. De rode wijnen worden gerijpt in houten vaten van Frans eiken. De rijpingsduur bedraagt 20 tot 22 maanden. Twee rode wijnen, Terra Gratia en Marciano Kosher Cabernet Sauvignon, worden op een koosjere wijze geproduceerd. Deze wijnen worden onder toezicht van een Rabbijn geproduceerd. Voor de rode wijnen wordt het aangeraden om deze 1 á 2 uur te karaffen. Dan kan het prachtige bouquet zich goed openen.

De wijnen van Marciano Estate kenmerken zich door complexiteit en een eindeloze afdronk. De wijnen kunnen met gemak twintig jaar bewaard worden. De beste jaargangen zijn: 1994, 1995, 1997, 2000, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2012, 2013, 2014, 2015 en 2016.

Lees meer
Marciano Estate

Wijnen van van Marciano Estate

Cabernet Sauvignon  |  M by Marciano
Aan favorieten toegevoegd