Wijnen van Keplinger

Keplinger

Helen Keplinger groeide op in Ohio in een gezin waar alles draaide om eten, wijn, kunst, natuur en reizen. Nadat ze afstudeerde aan Smith College, voltooide ze het Master programma in Enologie aan de Universiteit van Californië.

Helen werd voor het eerst erkend als "een wijnmaker om in de gaten te houden" door Wine Spectator in 2011. Ze werd uitgeroepen tot Wijnmaker van het Jaar 2012 door Food & Wine Magazine en werd geëerd met de cover en een groot artikel in Wine Spectator.

Helen heeft samengewerkt met gerenommeerde namen binnen de wijnwereld zoals Heidi Barrett, Kathy Joseph, Michel Rolland en David Abreu. Haar expertise strekt zich uit tot wijnhuizen zoals Kenzo Estate, Fort Ross, Sarocka, Scully, Arrow & Branch, Carte Blance en Bryant Family Vineyards.

In 2004 stichtte Helen Keplinger: Cellers Melis in Priorat, Spanje, na de aankoop van een wijngaard door een groep vrienden. Gedurende drie jaar dook ze diep in de lokale cultuur, keuken en wijnen, pendelend tussen Priorat en Napa Valley. Samen met haar man DJ Warner verkende ze Zuid-Frankrijk, de Languedoc en de Rhône waar ze hun waardering voor de regionale wijnen verder uitdiepten.

Hun passie voor wijn en de mediterrane levensstijl leidde tot een wijnproject Helen Keplingerin Napa Valley, gericht op Grenache en Syrah uit Californië, afkomstig van wijngaarden die hun volledige potentieel benutten. Met een diepgaande liefde voor wijn en aandacht voor detail, richten ze zich op kleine hoeveelheden van kleine wijnpartijen, reagerend op de unieke kenmerken van elke locatie en oogstjaar. Hun toewijding aan zachte wijnbereiding resulteert in wijnen die balans, complexiteit en authenticiteit uitstralen, waarbij de essentie van druivenras, terroir en oorsprong wordt weerspiegeld. Helen Keplinger en haar team hebben een duidelijke visie op het creëren van uitzonderlijke wijnen, die hen een opmerkelijke positie in de wijnwereld opleveren.

Lees meer
Aan favorieten toegevoegd