Wijnen van Hundred Acre Vineyard

Hundred Acre Vineyard

Hundred Acre Winery
Hundred Acre Winery is een relatief nieuw (cult)domein dat in 2000 werd opgericht in St. Helena (Napa Valley - Californië) door de flamboyante Canadese wijnmaker Jason Woodbridge, een specialist "pur sang" die wijnen van hoge kwaliteit produceert van voornamelijk cabernet sauvignon-druiven.

De naam “Hundred Acre” is afgeleid van het “Hundred Acre Wood”, waar Winnie the Pooh en zijn vriendjes wonen. Jayson Woodbridge, die voorheen investeringsbankier was, kocht al in de jaren 1990 de wijngaard “Kayli Morgan” (3,6 ha) in Howell Mountain. Deze 100% cabernet sauvignon kwam in 2000 op de markt.

Ook kocht hij “Ark Vineyard” (6 ha) en een zeer klein, maar goed gelegen heuvelperceel van slechts 2 ha, net boven de historische “Eisele Vineyard” bij Calistoga. Zijn benadering van wijnmaken is altijd bijzonder serieus geweest. De wijngaarden verkeren in uitstekende staat. Per wijnstok wordt slechts één tros geteeld, waardoor intensief gesnoeid moet worden en de opbrengst extreem laag is. Tijdens de oogst gaat men ten minste vijf keer door de wijngaard heen en alle druiven worden met de hand geselecteerd en gesorteerd. Hij gebruikt nieuwe Franse vaten van eikenhout om zijn wijnen te laten rijpen. Dit duurt ten minste 24, en bij sommige cuvées, zelfs 36 tot 42 maanden!

In 2004 is hij in de Barossa Valley (Australië) een nieuw project gestart genaamd Ancient Way om exceptionele wijnen van de shiraz-druif te maken.

Het is helaas niet eenvoudig om van Hundred Acre een paar flessen te bemachtigen, tenzij je op de mailinglijst staat. Bovendien hebben sommige jaren de perfecte score gekregen, waardoor zijn wijnen zeer in trek zijn.

Lees meer

Wijnen van van Hundred Acre Vineyard

Ark  |  Cabernet Sauvignon Deep Time  |  Cabernet Sauvignon Kayli Morgan Vineyard  |  Fortification (Port)  |  Wraith
Aan favorieten toegevoegd