Wijnen van Eisele Vineyards Estate

Eisele Vineyards Estate

De Eisele Vineyard werd aanvankelijk onderhouden door de Wappo mensen, die bedreven waren in landbouw en tuinieren. De wijngaard werd oorspronkelijk in de jaren 1880 beplant met Zinfandel en Riesling, en de eerste Cabernet werd geplant in 1964. Na verschillende eigenaren te hebben gekend, waaronder Edward Turner Bale en wijnbouwer Jackson G. Randall, werd de wijngaard uiteindelijk gekocht door Milton en Barbara Eisele, die op 60+-jarige leeftijd begonnen met de productie van druiven. Zij verkochten de druiven aan Paul Draper, die in 1971 de Eisele-wijn produceerde, een Cabernet Sauvignon. Dat was het begin van een reeks fabuleuze Cabernets met een uitzonderlijk rijpingspotentieel en een intense smaak die onder meer door wijnmakers als Joseph Phelps en de Araujos zijn geproduceerd.

De Araujos omarmden de principes van biologische en biodynamische landbouw, richtten het land en de wijngaarden opnieuw in en bouwden de eerste wijnmakerij. Ze introduceerden ook een Syrah-programma en Sauvignon Blanc in de wijngaard. Toen de huidige eigenaren in 2013 arriveerden, werden ze getroffen door de pure kwaliteit van de wijnen en de signatuur van het terroir. Ze blijven hun begrip van de wijngaard onderzoeken en verdiepen, waarbij ze alleen veranderingen aanbrengen om het terroir prominenter in de wijn naar voren te laten komen.

De 38 hectare grote wijngaard ligt in de buurt van Calistoga, dicht bij de Palisades Mountains. De wijngaarden zijn aangeplant op goed gedraineerde kasseibodems.

Eisele produceert een Cabernet Sauvignon, een Syrah, een Sauvignon Blanc en een Vignier wijn. De vlaggenschipwijn is de Altagracia Cabernet Sauvignon. Deze wijn scoorde in 2019 100 Parkerpunten.

Lees meer
Eisele Vineyards Estate

Wijnen van van Eisele Vineyards Estate

Altagracia Cabernet Sauvignon  |  Cabernet Sauvignon  |  Sauvignon Blanc  |  Syrah
Aan favorieten toegevoegd