Wijnen van Dunn Vineyards

Dunn Vineyards

Het verhaal van Dunn Vineyards is in 1978 begonnen toen Randy en Lori een stuk grond op de Howell Mountain kochten met daarop een aantal stokken cabernet sauvignon. Randy werkte al als fulltime wijnmaker bij Caymus Estate in Rutherford, dus het werk bij Dunn Vineyards vond voornamelijk plaats in de avonduren en in het weekend. Na dit een aantal jaar te hebben gedaan zegt Randy zijn baan op en legt hij zich volledig toe op hun eigen wijnhuis. Aan het einde van de jaren ’80 is Dunn Vineyard uitgegroeid tot een zeer succesvol wijnbedrijf. Sinds 2005 werken ook de twee kinderen van Randy fulltime in de winery.

Het aantal cabernet sauvignon wijnstokken heeft hij uitgebreid tot totaal 16 hectare en dit ligt verspreid over de 5 percelen: Alta Tierra, Lake, Frank, Eagle Summit en Park Muscatine. De wijngaarden liggen op 420 meter hoogte, waardoor de wijnstokken net boven de bekende mistdeken uitkomen. Op deze manier krijgen de druiven meer zon dan in het dal en zorgt de hoogte voor de nodige verkoeling. De bodem bestaat uit rood zandsteen in combinatie met vulkanisch gesteente. Kortom, een uniek microklimaat.

De productie bestaat uit twee verschillende wijnen: Howell Mountain Cabernet en Napa Valley Cabernet. Die eerste is de signature wijn van het huis en wordt uitsluitend gemaakt van eigen druiven. De Napa Valley Cabernet wordt daarentegen deels gemaakt van ingekocht fruit. Beide wijnen worden opgevoed in 100% nieuw Frans eiken voor een periode van 32 maanden. De wijnen zijn geconcentreerd, rijk en bomvol zwart fruit. Een prachtig voorbeeld van hoogwaardige Napa Valley wijnen!

De productie limiteert zich tot slechts 5.000 kisten per jaar, waardoor de wijnen vaak snel uitverkocht zijn. De beste jaren van Dunn Vineyards zijn 2008, 2012 en 2018.

Lees meer
Dunn Vineyards
Aan favorieten toegevoegd