Wijnen van Dana Estates

Dana Estates

Dana Estates is gelegen aan de voet van het Mayacamas-gebergte in Napa Valley, Californië. Het wijnhuis is in 1883 opgericht door H.W. Helms, een Duitse wijnbouwer. Voor een korte periode is het landgoed in handen geweest van de familie Livingston. Tegenwoordig is Dana Estate eigendom van de Zuid-Koreaanse zakenman Hi Sang Lee. In het Sanskriet, een religieuze taal die zijn oorsprong vindt in India, staat de naam Dana voor ‘de geest van vrijgevigheid’. Dit motto gaat over het uiten van waardering naar de personen die de grond vóór ons hebben bewerkt en de oude tradities in stand hebben gehouden, terwijl er een nieuwe basis wordt aangelegd voor de volgende generatie.

Op het moment van de aankoop, in 1883, was het landgoed grotendeels vervallen. Er zijn verschillende architecten ingehuurd om het estate weer tot leven te brengen. Na een langdurige renovatie is Dana Estate veranderd in een state-of-the-art wijnhuis. De kelder bestaat uit drie vinificatieruimtes, voor elke wijngaard is een eigen ruimte ingericht. De heer Lee laat hier drie verschillende wijnen produceren van 100% Cabernet Sauvignon.

De Helms vintage rijpt in op maat gemaakte vaten. Het Helms perceel ligt op een licht glooiende heuvel, waardoor de drainage van de bodem optimaal is. Deze cuvée is klassiek met veel donker fruit, kruiden en subtiele houtinvloeden.

De wijngaard Hershey is rotsachtig en heeft een gematigd koel klimaat. Dit resulteert in wijnen met fris fruit en een goede zuurgraad. Hershey wordt vergist en gerijpt in Franse barriques van verschillende maten.

Lotus Vineyard is gelegen op 365 meter boven zeeniveau. Ondanks de hoogte is dit de warmste wijngaard van Dana Estate. De bodem kenmerkt zich door een rotsachtige structuur, die zorgt voor een lage opbrengst van de wijnstokken. De wijnen die gemaakt zijn van de Lotus wijngaard hebben de meeste body van alle drie de wijnen.

De wijnen worden in beperkte oplagen geproduceerd en dit blijft voorlopig zo. Op die manier blijft de kwaliteit gewaarborgd. Alle drie de wijnen van Dana Estates zijn een mooi voorbeeld van complexe en elegante Cabernet Sauvignons.

Lees meer
Dana Estates
Aan favorieten toegevoegd