Wijnen van Coup de Foudre

Coup de Foudre

Coup de Foudre maakt deel uit van Amuse Bouche.

Amuse Bouche is een wijnhuis in Napa Valley, Californië (VS) dat in 2002 is opgericht door de zeer gerespecteerde wijnmaker Heidi Peterson Barrett en haar oude vriend John Schwartz. Voordat Heidi wijn begon te produceren bij Amuse Bouche, was zij zelfstandig free-lance wijnmaker en consultant bij onder andere Dalla Valle Vineyards en Screaming Eagle.

John Schwartz produceert ook wijn, samen met wijnmaker Kent Jarman, onder de naam "Coup de Foudre". Voornamelijk uit de regio Napa Valley, maar ook uit Sonoma Coast en Santa Rita Hills in Californië, gebruiken zij een brede variëteit aan druiven, vooral Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en Pinot Noir. Voorbeelden zijn: "37.2 Cuvée", "Les Bouquinistes", "Lightning Bolt" "Cabernet Sauvignon" en "Pinot Noir".

De eerste wijn, genaamd "Amuse Bouche" is geïnspireerd op de wijnen van de Bordeaux-appellation Pomerol. De wijn, hoofdzakelijk Merlot met een kleine hoeveelheid Cabernet Franc uit Oakville, rijpt op 100% nieuw eikenhout. De eerste jaargang leverde slechts 3000 flessen op, maar tegenwoordig is de productie bijna 9000 flessen. De etiketten van de 2016 vintage zijn geschilderd door Heidi zelf en zijn met de hand gesigneerd en genummerd.

De "tweede wijn" heet "Vin Perdu" en wordt gemaakt van de Bordeaux druiven Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot en Petit Verdot afkomstig van de Amuse Bouche wijngaard, maar ook van andere landgoederen. Als eerbetoon aan haar vader: Richard (Dick) G. Peterson, introduceerde zij een aparte lijn beïnvloed door Bourgondië in Frankrijk; een Pinot Noir uit de Santa Lucia Highlands AVA, vlakbij Monterey Bay en een sprankelende Rosé Brut, gemaakt in de Méthode Champenoise stijl.

Amuse Bouche is ook eigenaar van "Au Sommet" in Atlas Peak (Napa Valley), samen met Jim Barbour. Dit domaine is gespecialiseerd in het maken van een fantastische wijn van Cabernet Sauvignon en Petit Verdot. De wijngaard (slechts 2,8 Ha) is een van de hoogste in Napa Valley, met een hoogte van 640 m boven de zeespiegel.

John Schwartz produceert ook wijn, samen met wijnmaker Kent Jarman, onder de naam "Coup de Foudre". Voornamelijk uit de Napa Valley regio, maar ook uit Sonoma Coast en Santa Rita Hills in Californië, gebruiken ze een brede variëteit aan druiven, vooral Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en Pinot Noir. Voorbeelden zijn: "37.2 Cuvée", "Les Bouquinistes", "Lightning Bolt" "Cabernet Sauvignon" en "Pinot Noir".

De verschillende wijnen kregen al zeer goede beoordelingen van de internationale wijncritici en vooral de komende jaargang 2016 zal worden herinnerd als een van de topjaargangen in Napa Valley. Zal een van hen de volgende cultwijn worden?

Lees meer
Coup de Foudre


Aan favorieten toegevoegd