Wijnen van Continuum

Continuum

Continuum Estate is gelegen aan de oostkant van Napa Valley op de Pritchard Hill in Californië. Het estate heeft totaal 172 hectare in handen, waarvan 41 hectare in gebruik is voor wijnbouw. Er wordt gewerkt aan een uitbreiding van het areaal en in de toekomst heeft het wijnhuis naar verwachting meer dan 60 hectare in bezit. Cabernet Sauvignon domineert in de aanplant, gevolgd door Cabernet Franc, Merlot en Petit Verdot.

Continuum Estate is in 2005 opgericht door Tim Mondavi, van de beroemde Mondavi familie. Samen met zijn vader Robert en zijn zus Marcia werkt hij samen aan klassieke Bordeauxblends met een Californische twist. De familie is een lange tijd op zoek geweest naar dé perfecte plek voor het nieuwe wijnhuis. Hun zoektocht eindigt bij Pritchard Hill. Het unieke terroir maakt het mogelijk om wijnen van wereldniveau te produceren. De wijnkelder/vinificatieruimte is ontworpen door de architect Howard Backen. In deze ruimte wordt er gebruik gemaakt van de zwaartekracht om de wijn te verplaatsen.

De bodem van de wijngaarden bestaat uit rotsachtig, vulkanisch gesteente met een leemlaag. Deze structuur is vrij arm en zorgt daarom voor een lage groeikracht. De hoogte varieert van 400 tot 500 meter. Al deze factoren samen zorgen voor goede en geconcentreerde druiven. Tijdens de oogst valt gemiddeld 25-30% van de trossen af, omdat ze niet voldoet aan de kwaliteitsnormen.

Het portfolio bestaat uit hun top wijn Continuum, Novicum en een aantal Cellar Wines. De druiventrossen worden gefermenteerd in cemententanks of in houten vaten. Voor de rijping worden vaten tot 85% nieuw Frans eiken gebruikt. Elke vintage rijpt 19 tot 20 maanden op vat.

De 2018 vintage wordt beschreven als de droom van de wijnmaker. Andere goede jaargangen zijn: 2006, 2009, 2012, 2014, 2018 en 2019.

Lees meer
Continuum

Wijnen van van Continuum

Novicium


Aan favorieten toegevoegd