Wijnen van Colgin

Colgin

Colgin Cellars maakte zijn debuut in 1992. Al snel groeit het wijnhuis uit tot een van de beste producenten in Napa Valley, Californië. Al bijna drie decennia is Ann Colgin samen met haar man Joe Wender toegewijd aan het produceren van kwaliteitswijnen.

Het wijnhuis heeft drie wijngaarden in handen, waarvan er twee zijn gelegen op de hellingen van de St. Helena berg. De hoogte van de percelen ligt tussen de 90 en de 420 meter boven zeeniveau. De St. Helena wijngaarden hebben een vulkanische bodem met alluviale invloeden. Deze relatief arme bodem zorgt ervoor dat de wijnstok hard moet werken om gezonde druiven te leveren. Door het harde werken ontstaan er uiteindelijk trossen van hoog niveau.

Er worden wijnen geproduceerd van Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Petit Verdot en Syrah. De eerste vier rassen staan ook bekend als Bordeauxrassen, waarvan de klassieke Bordeaux-blend wordt gemaakt. Ann Colgin is groot liefhebber van kunst, en dat is ook hoe zij de productie van wijn ziet. Voor haar is wijn een geschenk van de natuur en de vinificatie een creatie van de mens. Deze twee elementen samen zorgen voor een waar kunstwerk.

De wijnen worden op een lage temperatuur vergist, zodat de primaire fruitaroma’s goed behouden blijven. Na de fermentatie worden de wijnen overgestoken naar eikenhouten vaten die gemaakt zijn van Frans eiken. Deze rijping duurt gemiddeld twee jaar. De wijnen van Ann zijn met gemak twintig jaar te bewaren.

Ondanks het feit dat Colgin Cellars geen eeuwenoude geschiedenis heeft zoals andere gerenommeerde wijnhuizen, behoort het wijnhuis tot de wereldtop. De beste jaargangen van Colgin Cellars zijn: 1997, 2002, 2007, 2010, 2016, 2017 en 2018.

Lees meer
Colgin


Aan favorieten toegevoegd