Wijnen van Cardinale

Cardinale

De missie van Cardinale, opgericht in 1982, is om een unieke Cabernet Sauvignon te maken van de hoogste kwaliteit wijngaarden in Napa Valley. Om dit te bereiken zijn de druiven afkomstig uit alle sub-appellaties van de regio en dit kan jaarlijks variëren om een aparte wijn voor elk oogstjaar te creëren.

Het hart van Cardinale komt van de landgoedwijngaarden in twee belangrijke appellations: Mount Veeder en Howell Mountain. Ondersteunende componenten in de blend zijn afkomstig van wijngaarden in Spring Mountain, Diamond Mountain, St. Helena en Stags Leap.

Cardinale wijnmaker Christopher Carpenter gelooft dat mengen een kunst is. Hij wacht tot vlak voor het bottelen om de 30-40 wijnpartijen te mengen, omdat ze gedurende de twee jaar op vat sterk veranderen. Carpenter proeft elk vat elk kwartaal en selecteert meestal drie of vier uitstekende vaten die de basis worden. Kleine hoeveelheden van de afzonderlijke partijen worden gemengd, waardoor elke wijnoogst een complexe en unieke wijn oplevert.

Lees meer
Cardinale

Wijnen van van Cardinale

Proprietary Red Wine
Aan favorieten toegevoegd