Wijnen van Bond

Bond

Het verhaal van wijnhuis Bond begint bij H. William Harlan, voorheen bekend als succesvolle vastgoedontwikkelaar. In 1986 was hij medeoprichter van het wijnhuis Merryvale en kort daarna richt hij ook zijn eigen Harlan Estate op. Na de verkoop van Merryvale besluiten hij en zijn zakenpartner om een landgoed te creëren met wijngaarden. Zijzelf zijn niet verantwoordelijk zijn voor de wijnproductie, daar huren ze een gerenommeerd team voor in. En zo ontstond het wijnhuis Bond.

Sinds het jaar 2000 is Cory Empting de wijnmaker van Bond en is hij verantwoordelijk voor alles wat er gebeurt in de kelder. De stukken land zijn zorgvuldig geselecteerd, zodat er alleen gewerkt wordt met de beste terroirs. Door de jaren heen heeft het wijnhuis met 80 verschillende percelen gewerkt, maar nu is er een selectie gemaakt van de beste vijf wijngaarden. Daarnaast koopt het wijnhuis regelmatig druiven op van andere wijnboeren. De filosofie van het wijnhuis is om een uniek verbond aan te gaan met diverse wijnboeren. Het doel is om enkel wijnen te produceren van Cabernet Sauvignon druiven die de beste uitdrukking geven van de unieke omstandigheden van Napa Valley in Californië.

Bond produceert vijf grand cru wijnen: Melbury, Quella, St. Eden, Vecina en Pluribus. Melbury heeft zijn naam te danken aan de historische wijk in Londen. Hier wonen de eigenaren een groot deel van het jaar. De wijngaard ligt op een heuvel met een gecombineerde bodem van voornamelijk klei.

Quella is afgeleid van een Duits woord voor een ongerepte waterbron. Dat is één van de eigenschappen van dit perceel. De grond is ontstaan vanuit een oude, verhoogde rivierbedding met keien en tufsteen.

Het derde perceel draagt de naam St. Eden en is gelegen op een rode rotsachtige wijngaard en beslaat een oppervlakte van net geen 4,5 hectare. St. Eden maakte zijn debuut in 2001.

Het Vecina perceel is vernoemd naar het Spaanse woord buurman. Er is gekozen voor deze naam omdat de wijngaard net ten zuidoosten van het Bond landgoed ligt aan de rand van Oakville. Samen met Melbury waren dit de eerste wijngaarden van Bond.

Het laatste perceel, Pluribus, stamt af van het Latijnse woord veel. Dit verwijst naar de vele facetten en factoren die nodig zijn voor het maken van wijn. Dit perceel ligt in het Spring Mountain District en is het de hoogstgelegen wijngaard van Bond, op zo’ 350 meter boven zeeniveau

Lees meer
Bond

Wijnen van van Bond

Melbury  |  Pluribus  |  Quella  |  St Eden  |  Terroir Case  |  Vecina
Aan favorieten toegevoegd