Wijnen van Amuse Bouche

Amuse Bouche

Amuse Bouche
Amuse Bouche is een wijnbedrijf in Napa Valley, Californië (VS), die in 2002 werd opgericht door de zeer gerenommeerde wijnmaker Heidi Peterson Barrett en haar goede vriend John Schwartz.

Voordat Heidi wijn begon te maken bij Amuse Bouche werkte ze freelance wijnmaker en adviseur bij onder andere Dalla Valle Vineyards en Screaming Eagle. Als wijnmaker bij deze huizen kreeg ze vijf keer het maximaal aantal punten van Robert Parker die haar ook de geuzennaam "The First Lady of Wine" bezorgde. De eerste wijnen met het etiket “Amuse Bouche” zijn geïnspireerd op die van de Pomerol regio in Bordeaux.

De wijn Amuse Bouche bestaat voornamelijk uit merlot-druiven met een kleine hoeveelheid cabernet franc uit Oakville en wordt gerijpt op 100% nieuw eiken. De eerste oogst leverde slechts 3000 flessen op, maar dat aantal is inmiddels gestegen tot bijna 9000. De etiketten van het wijnjaar 2016 zijn door Heidi zelf getekend en met de hand genummerd en gesigneerd.

De “tweede wijn” van Amuse Bouche heet “Vin Perdu” en wordt gemaakt van de bordeauxdruiven cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot en petit verdot. De druiven zijn afkomstig van de Amuse Bouche-wijngaard, maar ook van andere domeinen.

Ook wordt de wijn Au Sommet gemaakt in samenwerking met Jim Barbour. Deze cabernet sauvignon en petit verdot blend van de top van de Atlas Peak berg scoort in de meest recente jaren minstens zo hoog als de Amuse Bouche wijnen.

Als eerbetoon aan haar vader, Richard (Dick) G. Peterson, heeft Amuse Bouche een afzonderlijke lijn op de markt gebracht, die is beïnvloed door de Franse bourgognes: een pinot noir uit de Santa Lucia Highlands AVA bij Monterey Bay, en een mousserende Rosé Brut, gemaakt volgens de “méthode champenoise”.

De diverse wijnen hebben nu al zeer goede beoordelingen van internationale wijnrecensenten gekregen en met name het recente jaar 2016 zal worden herinnerd als een van de topjaren uit Napa Valley. Wordt Amuse Bouche wellicht de volgende cultwijn?

Lees meer
Amuse Bouche
Aan favorieten toegevoegd