Wijnen van Abreu

Abreu

David Abreu groeide op tussen de wijngaarden en behaalde een graad in Wijnbouw en Enologie. Hij maakte zijn eerste wijn in 1986 met een paar vaten Cabernet van Madrona Ranch. Maar omdat hij wist dat een eerste release je kan maken of breken, bracht hij het jaar 1986 niet uit. Dat wijnjaar was gewoon niet goed genoeg in Napa. Dus daarom is de eerste release die hij verkocht de 1987. Hij liet wat flessen achter bij lokale restaurants en vroeg de eigenaren hem te bellen als ze de wijn lekker vonden.

Dat was het begin: David was een scherp waarnemer die het voorrecht had om te leren van enkele van de beste wijnmakers uit de sector. Net als hij geloofden zij dat geweldige wijn voortkomt uit uitstekende wijngaarden. Ondanks de overvloedige adviezen die hij kreeg, luisterde David naar alles, maar uiteindelijk baande hij zijn eigen weg. Hij produceerde wijn op de manier die hij het beste vond.

Sommige mensen twijfelden aan zijn onconventionele methoden en vroegen zich af waarom hij zoveel tijd nam voor elke stap. David past echter dezelfde intuïtieve aanpak toe in de wijngaarden. Hij vertrouwt op zijn gevoel en doet wat hij juist acht. Deze aanpak houdt nu al dertig jaar stand.

Abreu's bijdrage aan de Napa Valley wijnindustrie is aanzienlijk geweest. Sinds de jaren negentig heeft hij de kwaliteit van de wijnen naar een nieuw niveau getild. Abreu is zeer kritisch als het gaat om het selecteren van wijngaardlocaties om mee te werken, en zijn indrukwekkende Napa Valley cv omvat samenwerkingen met gerenommeerde wijngaarden als Harlan, Colgin en Screaming Eagle.

Het fruit voor de Abreu wijnen is afkomstig van vier van de beste wijngaarden: Madrona, Cappella, Ecotone Vineyard (net onder Howell Mountain) en Las Posadas Howell Mountain.

De wijnen van Abreu worden beschouwd als een van de beste. De beoordelingen zijn zonder uitzondering zeer hoog en maximale scores (bijv. Parker 100 punten) zijn geen uitzondering.

Lees meer
Abreu


Aan favorieten toegevoegd