Wijnen van Philip Togni

Philip Togni

Philip Togni heeft gestudeerd aan de beroemde universiteit van Bordeaux. In 1959 pakt hij zijn spullen en vertrekt naar Californië. Daar gaat hij aan de slag bij een aantal iconische wijnhuizen, waaronder Mayacamas, Chalone en Inglenook. Na enkele jaren ervaring te hebben opgedaan besluit hij in 1981 om zijn eigen wijngaard aan te planten en zo worden de eerste stokken gezet. Deze en het wijnhuis zijn gelegen op 600 meter boven zeeniveau op de Spring Mountain in het Californische Napa Valley.

Inmiddels heeft Philip Togni vier hectare in productie. De aanplant bestaat uit Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en Petit Verdot. In de wijngaard wordt de biologische regelgeving nageleefd. Daarnaast kiezen Philip en zijn vrouw ervoor om alleen met druiventrossen te werken die uit hun eigen wijngaarden komen, iets wat niet altijd het geval is binnen de regio. Zo weten zij in ieder geval dat de kwaliteit aan een bepaald minimum voldoet. Er worden drie verschillende wijnen geproduceerd, waarvan twee rode en één zeldzame rode dessertwijn. Dit zijn de cuvées: Philip Togni Vineyard, Tanbark Hill en Ca’ Togni.

Eenmaal in de kelder worden alle trossen ontsteeld voorafgaand aan de vergisting. Dit zorgt ervoor dat de harde tannines buiten de deur blijven. Na de fermentatie in roestvrijstalen tanks worden de twee rode wijnen overgestoken naar houten vaten van 40% nieuw Frans eiken. In deze vaten rijpt de wijn gemiddeld 20 maanden. De wijnen van Philip zijn een prachtig voorbeeld van Bordeaux-geïnspireerde wijnen uit Californië. Het blijft toch een Fransman…

De wijnen hebben een uitstekend bewaarpotentieel en zijn pas op dronk na gemiddeld 5 tot 10 jaar. Mocht het zo zijn dat de fles pas opengaat na 20 jaar? Geen probleem, dat kunnen de wijnen van Philip met gemak aan! De beste jaargangen zijn: 1994, 1997, 2001, 2016, and 2018.

Lees meer
Philip Togni


Aan favorieten toegevoegd