Wijnen van Corison

Corison

Cathy Corison begon in 1987 met het kopen van Cabernet Sauvignon druiven van andere wijnboeren in Rutherford en St. Helena, beide gelegen in Napa Valley. Na dit een aantal jaren te hebben gedaan neemt zij samen met haar partner, William Martin, Kronos Vineyard over in 1995 en Sunbasket in 2015. Met de eerste aankoop kunnen zij eindelijk hun eigen wijnhuis met kelders laten bouwen. Voor die tijd mochten zij gebruik maken van de kelders van Staglin, York Creek of Long Meadow Ranch. Het wijnhuis is in Victoriaanse stijl gebouwd en is ontworpen door William zelf.

Het stel werkt met drie verschillende wijngaarden en allen hebben een kiezelachtige leembodem. Leem heeft de eigenschap genoeg water vast te houden, zodat de wijnstokken in de zomer toch voldoende water hebben. Eén van die drie wijngaarden is de Kronos Vineyard, deze behoort tot een van de oudste Cabernet Sauvignon wijngaarden van Napa Valley. De opbrengst van deze wijngaard is marginaal, maar dit komt de kwaliteit juist ten goede. Omdat Cathy ervan overtuigd is dat het maken van een goede wijn begint in de wijngaard zul je haar vaker buiten vinden dan in de kelder. De natuur moet vrij zijn werk kunnen doen en daarom worden er geen bestrijdingsmiddelen gebruikt. Er worden juist insecten geplaatst die de biodiversiteit vergoten. Ook de rest is duurzaam ingericht, zo komt de stroomvoorziening van zonnepanelen, rijdt men op elektrische voertuigen en heeft William een speciaal koelsysteem ontworpen waarbij de koele nachtlucht in de kelder wordt gezogen en de warme lucht wordt vrijgelaten via het dak.

Uit de kelder van Corison verschijnen zeven verschillende wijnen, waarvan Kronos Vineyard, Corison en Sunbasket Vineyard de top cuvées zijn. Alle wijnen zijn vol en krachtig van karakter, mede door de 20 maanden houtrijping in kleine vaten van Frans eiken. Dat Cathy getalenteerd wijnmaakster is, is duidelijk te zien aan de prachtige reviews over haar wijnen. De beste jaargangen van Corison zijn: 2007, 2008, 2009, 2017 en 2018.

Lees meer
Corison
Aan favorieten toegevoegd