Wijnen van Bevan Cellars

Bevan Cellars

Bevan Cellars is te vinden in de stad Santa Rosa in Californië en is in 2005 opgericht door Russel Bevan en Victoria De Crescenzo. Het stel bezocht Californië altijd graag, met name voor de prachtige wijnen. Tijdens elk bezoek gingen ze langs diverse wijnhuizen en spraken veel verschillende wijnboeren. Dit heeft hen zo geïnspireerd, dat ze uiteindelijk besloten om zelf het vak in te gaan. Na een zoektocht van drie jaar vinden ze dé plek voor hun nog op te richten wijnhuis.

De wijngaarden zijn beplant met Bordeauxrassen, zoals Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot en Cabernet Franc. De aanplant is verdeeld over meerdere percelen die verspreid liggen door Napa Valley. Sommige wijngaarden hebben een verkoelende invloed van zee vanuit de San Pablo Bay. Deze verkoeling zorgt ervoor dat de druiven optimale rijpheid behalen in combinatie met een goede zuurgraad.

Aan de druiventrossen worden hoge eisen gesteld als het gaat om kwaliteit. Doorgaans wordt er 6-8% van de druiven weggegooid omdat deze niet voldoen aan de norm. Na het oogsten worden de stelen verwijderd en vergisten de druiven in roestvrijstalentanks. Alle rode wijnen wordt gerijpt in nieuwe vaten van Frans eiken. De belangrijkste rode wijnen van Bevan zijn Sugerloaf, Tench Vineyard, Ontogeny Propiertary en The Calixtro. De rijpingsperiode varieert per vintage.

De wijnen hebben al meerdere malen 90 punten of hoger gescoord van The Wine Advocate (Robert Parker). In 2011 was Bevan Cellars het enige wijnhuis in Napa Valley dat 100 punten scoorde. De beste jaargangen zijn: 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016.

Lees meer
Bevan Cellars


Aan favorieten toegevoegd