Wijnen van DAOU Vineyards

DAOU Vineyards

Daou Vineyards is een familiebedrijf in Paso Robles, Californië. De broeders Georges en Daniel Daou waren altijd al onafscheidelijk. Nadat de Daou familie van Libanon naar Frankrijk verhuist, komen de jongens in aanraking met wijn en langzaam ontstaat de droom om ooit zelf een eigen wijnhuis op te richten.

Deze droom wordt werkelijkheid als de gebroeders naar Amerika verhuizen voor hun zogeheten American dream. Om deze droom te verwezenlijken moest er eerst geld verdiend worden. Dit deden zij door het oprichten van Daou Systems in de computer enginering branche. Na de verkoop van het bedrijf kochten zij een landgoed en Daou Vineyards was geboren!

De wijngaarden zijn gelegen op een heuveltop met een unieke bodemsamensteling. De bodem bestaat voornamelijk uit kalkhoudende klei, wat perfect is voor de Cabernet Sauvignon. De heuveltop ligt 650 meter boven zeeniveau. Dit zorgt voor een schitterend uitzicht over de Central Coast van Californië. Het hellingspercentage bedraagt soms wel 55%. De hitte wordt getemperd door een koele wind van zee. De warme dagen en de koelen nachten garanderen elk jaar een gelijkmatige rijping van de trossen. De aanplant beslaat 86 hectare en bestaat voornamelijk uit Cabernet Sauvignon, maar ook Pinot Noir, Sauvignon Blanc en Zinfandel zijn terug te vinden in de wijngaarden van Daou.

Voor de vinificatie van de rode wijnen worden er Franse houten vaten gebruikt. De rijpingsduur verschilt per jaargang en per wijn. De wijnen van de gebroeders Daou zijn elegant met een volle body en intense fruitaroma’s. George en Daniel maken wijnen van absolute topkwaliteit! De paradepaardjes van het wiijnhuis zijn Estate Mayote, Estate Soul of a Lion, Estate Cabernet Sauvignon en Patrimony.

Lees meer
DAOU Vineyards


Aan favorieten toegevoegd