Ten zuidoosten van Lissabon, aan de overkant van de monding van de Tejo, ligt Península de Setúbal. Dit gebied heeft al meer dan twee millennia wijngaarden. De dessertwijn uit Setubal, gemaakt van Moscatel- en Moscatel Roxodruiven, is een van de oudste en bekendste wijnen ter wereld. Muscat uit Setubal is een versterkte wijn van hoge kwaliteit, vooral als hij meerdere jaren in houten vaten rijpt. De microklimaten van de regio zijn perfect gebleken voor de ontwikkeling van gerenommeerde soorten zoals de witte Moscatel de Setubal en de rode Castelo.
Het schiereiland Setúbal heeft een bloeiend assortiment druiven. Van inheemse variëteiten als Arinto, Fernão Pires en Roupeiro tot internationale klassiekers als Sauvignon Blanc. Ook een scala aan blauwe druiven waaronder Touriga Nacional, Aragonez, Syrah en Cabernet Sauvignon.
De regio Setúbal omvat een gevarieerd gebied, van zanderige kustvlakten tot de ruige, met kalksteen gevulde heuvels van Serra da Arrábida. Deze unieke mix van verschillende klimaten, bodems en druivenrassen zorgt voor gewaardeerde, harmonieus uitgebalanceerde en verfijnde wijnen van internationale klasse.