Wijnen van Crasto

Crasto

Quinta do Crasto ligt in de Douro en is al meer dan een eeuw eigendom van de familie Roquette. De naam komt van het Latijnse woord "castrum", wat "Romeins fort" betekent, en het heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. In 1615 blijkt uit verslagen dat Quinta do Crasto al wijn produceerde.

In het midden van de 18e eeuw gaf de Markies van Pombal opdracht tot het plaatsen van stenen markeringen om een specifiek gebied voor de wijnproductie af te bakenen. Het werd de eerste afgebakende regio ter wereld. Een van deze granieten markeringen (uit 1758) is nog steeds aanwezig bij de eeuwenoude boerderij van Quinta do Crasto.

Aan het begin van de 20e eeuw werd Quinta do Crasto gekocht door Constantino de Almeida (oprichter van Constantino, een beroemd Portugees wijnhuis), die zich specialiseerde in de productie van portwijn en brandewijn. Na zijn dood in 1923 zette zijn zoon Fernando Moreira d'Almeida de productie van portwijn van hoge kwaliteit voort.

De dochter van Fernando Moreira d'Almeida, Leonor Roquette, en haar man Jorge Roquette werden in 1981 de managers van Quinta do Crasto. Zij begonnen met de renovatie en uitbreiding van de wijngaarden en begonnen met de productie van de wijnen waar het landgoed nu wereldwijd beroemd om is. Vandaag de dag zijn zij de vierde generatie van de familie die verantwoordelijk is voor dit gerenommeerde landgoed.

Quinta do Crasto produceert witte en rode Douro-wijnen, portwijnen en olijfolie. De focus ligt op premium producten. De beste wijnen zijn de premium rode wijnen: Tinta Roriz, Vinha Maria Teresa, Vinha da Ponte, Touriga Nacional. Zonder uitzondering worden deze wijnen zeer gewaardeerd door wijnliefhebbers wereldwijd en professionele wijnrecensenten.

Lees meer
Crasto
Aan favorieten toegevoegd