Wijnen van Chateau Musar

Chateau Musar

Château Musar is omstreeks 1930 opgericht in de Bekaa-vallei in Ghazir, in het noorden van Libanon. Het is 's werelds meest beroemde Libanese wijnproducent. Een van de meest gewaardeerde wijnen van dit Libanese wijnhuis is de Château Musar Red, een blend gemaakt van Cabernet Sauvignon- en Cinsaut druiven. Château Musar-wijn vervult in Libanon een belangrijke de rol als marktleider.


De wijngaarden van Château Musar is voornamelijk beplant met de traditionele Obaideh- en Merwah-wijnstokken en een kleinere hoeveelheid met Cinsaut, Carignan en Cabernet Sauvignon.


Château Musar is opgericht door Gaston Hochar, een 20-jarige jongeman die geïnspireerd werd om zijn eigen wijnmakerij op te richten tijdens zijn rondreis in Bordeaux. Al op zo’n jonge leeftijd bleek Gaston Hochar al een buitengewoon goed ontwikkeld gevoel voor reuk en smaak te hebben. In 1959 gaf Gaston zijn nalatenschap door aan zijn zoon Serge, een ingenieur die zich liet omscholen tot oenoloog aan de Universiteit van Oenologie in Bordeaux. Serge was zelfs nog een tijdje leerling van Émile Peynaud, een beroemde Franse wijnmaker en wijnonderzoeker. In 1959 trad Serge, tijdens zijn studentenjaren aan de Universiteit, in dienst bij Château Musar als wijnmaker.


Serge werkte ongeveer twee decennia lang om het recept van Château Musar-wijn te finetunen en perfectioneren. Jaren later traden de zonen van Serge, Marc en Gaston, toe tot het familiebedrijf. Marc vervult momenteel de rol van marketeer en Gaston nam de verantwoordelijkheid van General Manager op zich. Gaston werd in 1979 zelfs bekroond als 'Man van het Jaar' door Decanter Magazine (een internationaal tijdschrift voor wijnen en lifestyle) voor zijn bijdrage aan de productie van sublieme wijnen tijdens de burgeroorlog in Libanon, wat duurde van 1975 tot 1990. Dankzij deze publiciteit heeft Château Musar bekendheid verworven bij het grote publiek, wat een positieve nieuw begin voor Château Musar betekende!

Lees meer
Chateau Musar

Wijnen van van Chateau Musar

Blanc  |  Chateau Musar  |   |   |   | 
Aan favorieten toegevoegd