Wijnen van Knebel

Knebel

De roots van dit wijnhuis gaan terug tot 1642, maar het huidige wijnhuis bestaat sinds 1990. Toentertijd begon het wijnhuis onder de naam Gebrüder Knebel. Door verdeling van de erfenis is het huidige wijnhuis in 1990 ontstaan en kreeg het de naam Weingut Knebel. Vanaf dat moment werd het wijnhuis gerund door Reinhard, maar helaas overleed hij op jonge leeftijd. Omdat zijn zoon nog niet in staat was de verantwoordelijkheden over te nemen, heeft Gernot Kollman deze taak op zich genomen totdat zoon Matthias Knebel klaar was om de zaak over te nemen. Met een diploma op zak van het wijninstituut van Geisenheim keert Matthias in 2009 terug en sindsdien heeft hij de leiding over het domein.

De wijngaarden van Knebel liggen rondom het dorpje Winningen in de Moezel (Mosel) in Duitsland. De rieslingstokken zijn op zeer steile hellingen aangeplant langs de rivier de Moezel. Ondanks het feit dat zulke steile wijngaarden zeer arbeidsintensief zijn, bieden ze uiteraard een schitterend uitzicht! Weingut Knebel staat voor een zo natuurlijk mogelijke werkwijze, zowel in de kelder als in de wijngaard. Er worden geen klaringsmiddelen of pesticiden gebruikt. Op deze manier komt het meest pure karakter van de riesling naar voren. De vergisting gebeurt deels in rvs en deels in oude houten foeders (grote vaten). Na de vergisting past Matthias nog een aantal maanden sur lie rijping toe om extra body aan de wijn mee te geven. Weingut Knebel produceert tien verschillende wijnen, waarvan twee Grosse Lage (Grand Cru’s). Dit zijn de Uhlen GG en Röttgen GG. Dit zijn pure en elegante rieslingwijnen met frisse zuren en een lange afdronk. Door hun hoge zuren zijn dit wijnen die uitstekend kunnen ouderen!

Sinds 2017 is Weingut Knebel lid van het Verband Deutscher Prädikats- und Qualitätsweingüter, kortweg VDP. De VDP is een vereniging in Duitsland van wijnproducenten die een hoog kwaliteitsniveau nastreven. Deze kwaliteit wordt dan ook beaamd door internationale wijnjournalisten als Robert Parker en James Suckling. Zo scoorde de 2019 vintage tweemaal 94 punten!

Lees meer
Knebel
Aan favorieten toegevoegd