Wijnen van Joh.Jos.Prum

Joh.Jos.Prum

Denk je aan de Moezel, dan denk je aan J.J. Prüm. Dit is niet alleen een van de toonaangevende producenten binnen de regio, maar ook van Duitsland. De Prüm familie produceert in de Moezel al meer dan 400 jaar wijn. Het wijnhuis is in 1911 opgericht door Johann Josef Prüm, nadat hij het familiebedrijf S.A. Prüm verliet. Na het overlijden van Johann nam zijn zoon Sebastien het over. Hij heeft zo’n 50 jaar aan het roer gestaan en ervoor gezorgd dat het wijnhuis wereldwijd op de kaart werd gezet. Vandaag de dag is het stokje in handen van Manfred en zijn dochter Katharina.

De wijngaarden hebben een totale oppervlakte van 14 hectare. Dit omvat onder andere een aantal van de meest iconische wijngaarden van de regio, zoals: Zeltinger Sonnenuhr, Bernkasteler Badstube, Wehlener Sonnenuhr, Graacher Himmelreich en Graacher Domprobst. Riesling is het enige druivenras dat staat aangeplant. De opbrengsten van de wijnstokken worden bewust laag gehouden, zodat de trossen van zeer hoge kwaliteit zijn. Een ander bijzonder element is dat een deel van de wijnstokken niet geënt is op Amerikaanse onderstukken. Iets wat zeer zeldzaam is na de phylloxera periode…

Om een hoge suikerconcentratie te behalen worden de druiven laat geoogst. Na de handmatige oogst komt de vergisting spontaan op gang in roestvrijstalen tanks. Tijdens het vinificatieproces wordt er zo min mogelijk ingegrepen, zodat de uiteindelijke wijn zo puur mogelijk is. J.J. Prüm staat niet voor niets bekend als de koning van de prädikats wijnen. De wijnen kenmerken zich door hun hoge intensiteit, mineraliteit en een fantastisch bewaarpotentieel.

Weingut J.J. Prüm behoort zonder twijfel tot de top van Duitsland! De beste jaargangen van J.J. Prüm zijn: 2005, 2013, 2017 en 2020.

Lees meer
Joh.Jos.Prum
Aan favorieten toegevoegd