Wijnen van Egon Muller

Egon Muller

De legendarische, zoete wijnen van Egon Müller worden beschouwd als een van de beste Rieslingwijnen uit Duitsland. Egon Müller staat voor sublieme wijnen van verbazingwekkende kwaliteit, zoals de Egon Müller Schartzhof Riesling Auslese Gold Capsule 2015, die een perfecte score van 100 punten heeft mogen ontvangen van Robert Parker!

De wijnmakerij en wijngaarden van Egon Müller zijn gevestigd in de Moezel, een gebied waarin de valleien van de rivieren de Saar, de Moezel en de Ruwer doorheen stromen. De wijngaarden van Egon Müller beslaan ongeveer dertien hectare land en bestaan uitsluitend uit Riesling-wijnstokken. De wijngaard Scharzhofberg, die uit ongeveer negen hectare land bestaat, is de grootste wijngaard van Egon Müller en wordt door vele liefhebbers beschouwd als een van ’s werelds beste witte wijngaarden ter wereld! Nadat de druiven de juiste rijpheid hebben bereikt worden ze handmatig geoogst, waarna ze worden gefermenteerd in eikenhouten tanks. De wijnen worden ongeveer zes maanden gerijpt, waarna ze worden gebotteld. De wijngaard van Egon Müller is geclassificeerd als "Grosses Gewächs", dit is Duitse tegenhanger van Grand Cru. Echter zijn de wijnen van Egon Müller niet zodanig geclassificeerd dankzij hun zoete karakter.

De historische oorsprong van Egon Müller is begonnen in de late 16e eeuw. Een boer genaamd Jean-Jacques Koch kocht het landgoed dat in die tijd een boerderij was, waarna zijn dochter trouwde met een man genaamd Felix Müller. Al sinds de oprichting van Egon Müller is het wijnhuis een familiebedrijf gebleven. Op dit moment wordt Egon Müller geleid door Egon Müller IV, wie is afgestudeerd aan de Geisenheim Wine University. Buitendien is de familie Egon Müller lid van de Primum Familiae Vini (PFV), een exclusieve internationale wijnvereniging die bestaat uit 12 gerenommeerde wijnhuizen. Hiermee bewijst de familie een absolute autoriteit te zijn in de wijnwereld!

Lees meer
Egon Muller
Aan favorieten toegevoegd