Wijnen van Dr. Heger

Dr. Heger

Weingut Dr. Heger is ontstaan doordat de Duitse arts Dr. Max Heger in zijn vrije tijd wat bijkluste als wijnmaker. In zijn praktijk ontving hij namelijk veel wijnmakers uit de omgeving en zij wisten hem te enthousiasmeren. Dit leidde er uiteindelijk toe dat hij ook zijn eigen wijngaarden ging aankopen. Hij kocht niet de minste percelen. De iconische percelen Schlossberg in Achkarrer en Winklerberg in Ihringer waren de eerste wijngaarden die hij kocht. Als de Tweede Wereldoorlog aanbreekt en Max wordt opgeroepen als medisch officier moet hij de leiding over zijn wijnhuis overdragen. Zijn zoon Wolfgang, die de bijnaam Mimus had, werd de persoon in kwestie. Het was Wolfgang die het wijnhuis op de kaart wist te zetten.

De wijngaarden zijn gelegen op de Kaiserstuhl in de Baden regio. De klimatologisch omstandigheden zijn hier uitstekend voor wijnbouw, aangezien Baden tot de warmste plekken van Duitsland behoort. De steile hellingen en de zuid tot zuidwestelijke expositie zorgen ervoor dat de wijnstokken optimaal profiteren van de zon. Daarnaast absorbeert de stenige bodem de warmte van de zon, wat gedurende de nacht wordt afgegeven. Al deze factoren zorgen voor een uniek stukje terroir. Van de 28 hectare nemen pinot noir en pinot gris beide 30% voor hun rekening. Andere druivenrassen die staan aangeplant zijn: pinot blanc, riesling, chardonnay en muskateller.

In de kelder draait het om detail en traditie. De vergisting vindt plaats in zowel foeders, barriques als in roestvrijstaal. Het type vat is afhankelijk van het jaar en de cuvée. Dit geldt eveneens voor de rijping van de wijnen. Dr. Heger produceert veel verschillende wijnen, van VDP Ortswein, Erste Lage tot aan Grose Gewächse (GG). Eén van de wijnen draagt de bijnaam van Wolfgang. Dit is de Mimus Spätburgunder Erste Lage Ihringer Winklerberg. Een andere top wijn van Dr. Heger is de Winklerberg Wanne Häusleboden GG. Deze wijn wordt regelmatige bekroond met fantastische recensies en scores!

De uitzonderlijke jaargangen van Dr. Heger zijn 2018 en 2020.

Lees meer
Dr. Heger

Wijnen van van Dr. Heger

Gras im Ofen Chardonnay GG  | 
Aan favorieten toegevoegd