Anchor Distilling Company Old Potrero Single Malt Whiskey 62.1% 1997


4.5 sterren - 1 professionele reviews
uitverkocht
buy with
Distileerderij Anchor Distilling Company
Bottelaar OB
Serie Single Malt Whiskey
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 31.12.1997
Gebotteld 14.07.2000
Land Verenigde Staten
Streek San Francisco, California
Leeftijd 2
Cask Type New & Used Uncharred Oak Barrels
Vatnummer Bottle code 7-RW-ARM-6
Alcohol percentage 62.1
Inhoud 0,75
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (87)

Old Potrero Single Malt Whiskey is een waardevolle parel uit het verleden, gedistilleerd op 31 december 1997 en gebotteld op 14 juli 2000. Vervaardigd door de befaamde Anchor Distilling Company in San Francisco, Verenigde Staten, is deze uitzonderlijke whiskey exclusief gecreëerd voor het merk Old Potrero als onderdeel van de Single Malt Whiskey-serie.

Met een krachtig alcoholpercentage van 62,1% eist deze whiskey aandacht op. Het biedt een gedurfde en intense drinkervaring die whiskyliefhebbers zeker zal betoveren. Het hogere alcoholpercentage versterkt de smaken en aroma's, waardoor ze met uitzonderlijke diepte en complexiteit tot hun recht komen.

Een opmerkelijk kenmerk van deze specifieke uitgave is het rijpingsproces. Old Potrero Single Malt Whiskey heeft gerijpt in een combinatie van nieuwe en gebruikte ongeblakerde eiken vaten. Deze unieke benadering van rijping zorgt voor een kenmerkend smaakprofiel, waarbij de invloed van zowel het verse eiken als de karakteristieken van de gebruikte vaten naar voren komt. Het resultaat is een whiskey die de rijke tonen van eikenhout in balans brengt met de inherente kwaliteiten van de drank zelf.

Het is belangrijk op te merken dat deze fles een vintage uitgave is, afkomstig uit een vervlogen tijdperk. Hierdoor bestaat de mogelijkheid dat de afsluiting in de loop der tijd is aangetast. Daarom moet er voorzichtigheid worden betracht bij het openen van de fles om de integriteit ervan te waarborgen. Het is echter essentieel om te benadrukken dat eventuele achteruitgang van de afsluiting geen afbreuk doet aan de kwaliteit of authenticiteit van de whiskey binnenin.

Old Potrero Single Malt Whiskey is niet alleen een verzamelobject, maar ook een eerbetoon aan het vakmanschap en de ambachtelijkheid van de Anchor Distilling Company. Zijn zeldzaamheid en vintage aantrekkingskracht maken het zeer gewild bij whiskyliefhebbers en connaisseurs. Elke fles herbergt een stukje geschiedenis en biedt een inkijkje in de toewijding en vaardigheid van de distillateurs die het zorgvuldig hebben gecreëerd.

Bij het verkrijgen van deze vintage fles is het belangrijk om te begrijpen dat deze wordt verkocht zoals beschreven. Vanwege het rijpingsproces en de natuurlijke evolutie van de whiskey in de loop der tijd, kunnen er subtiele veranderingen in smaak en aroma zijn opgetreden. Desalniettemin dragen deze nuances alleen maar bij aan de aantrekkingskracht en uniciteit van de drank, wat de interesse van veeleisende whiskyliefhebbers vergroot.

Tot slot is Old Potrero Single Malt Whiskey uit eind jaren 1990 een eerbetoon aan het vakmanschap en de expertise van de Anchor Distilling Company. Door zijn rijping in een combinatie van nieuwe en

gebruikte ongeblakerde eiken vaten is een whiskey ontstaan met uitzonderlijke diepte en complexiteit. Als vintage fles vertegenwoordigt het een stukje whiskeygeschiedenis en biedt het een opmerkelijke kans om te genieten van een werkelijk unieke drank.


Aan favorieten toegevoegd