Craigellachie 10 Years Old Infrequent Flyers Cask 2340 61.1% 2012


5.0 sterren - 1 professionele reviews
€ 61,55 (excl. BTW)
74,48 (in. BTW)
buy with
(max. 4)
Distileerderij Craigellachie
Bottelaar Alistair Walker Whisky Company
Serie Infrequent Flyers
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 2012
Gebotteld 03.2023
Land Schotland
Streek Speyside
Leeftijd 10
Cask Type Madeira Hogshead
Vatnummer 2340
Alcohol percentage 61.1
Inhoud 0,70
Conditie In Original Container
Etiket Perfect
Voorraad 4

Professionele reviews

BOW (88)

Een gedurfde verkenning van smaken

Inleiding

Craigellachie, een vooraanstaande distilleerderij gelegen in het hart van Speyside, Schotland, staat bekend om zijn robuuste en karaktervolle single malt whisky's. Onder zijn uitzonderlijke aanbod valt de Craigellachie 10 Years Old Infrequent Flyers Madeira Hogshead Cask 2340, een limited edition uitdrukking die whiskyliefhebbers meeneemt op een opwindende reis vol smaken en intensiteit. Gebotteld op een opmerkelijke sterkte van 61,1%, toont deze cask strength whisky de toewijding van de distilleerderij om een werkelijk memorabele en gedurfde drinkervaring te bieden.

Onthulling van de Infrequent Flyers-serie

De Craigellachie Infrequent Flyers-serie is een verzameling van speciale uitgaven die specifiek zijn gecreëerd voor veeleisende whisky liefhebbers die op zoek zijn naar unieke en buitengewone expressies. Elke whisky in deze serie is geselecteerd uit uitzonderlijke vaten en benadrukt het onderscheidende karakter en de kwaliteit van Craigellachie's spirit. De Infrequent Flyers Madeira Hogshead Cask 2340 is een uitzonderlijke toevoeging aan deze zeer gewilde serie.

Het profiel van Craigellachie 10 Years Old Madeira Hogshead Cask 2340

Craigellachie 10 Years Old Infrequent Flyers Madeira Hogshead Cask 2340 biedt een gedurfde en verleidelijke smaakbeleving die het onderscheidt van zijn concurrenten. De whisky heeft gerijpt in een speciaal geselecteerd Madeira hogshead vat, wat unieke kenmerken aan de spirit geeft. De hoge sterkte van 61,1% ABV versterkt de complexiteit en intensiteit van de whisky en belooft een onvergetelijke proefervaring.

In de neus onthult de Craigellachie 10 Years Old Infrequent Flyers Madeira Hogshead Cask 2340 rijke en weelderige aroma's van gedroogd fruit, waaronder rozijnen en vijgen, aangevuld met hints van honing en getoast eikenhout. Het gehemelte biedt een symfonie van smaken, met tonen van pure chocolade, gekarameliseerde noten en gedroogde kersen die dansen op de tong. De invloed van het Madeira vat brengt lagen van zoetheid en complexiteit, met een heerlijke balans tussen fruitigheid en kruidige eikenhouttonen. De lange en bevredigende afdronk laat een blijvende warmte achter, met een vleugje bakkruiden en een hint van frisse citruszeste.

Conclusie

De Craigellachie 10 Years Old Infrequent Flyers Madeira Hogshead Cask 2340 is een boeiende en weelderige whisky die de toewijding van de distilleerderij toont om uitzonderlijke expressies te creëren. Met zijn gedurfde smaken, opmerkelijke st

Craigellachie - 10 Years Old Infrequent Flyers Cask 2340 61.1% 2012

Aan favorieten toegevoegd