Wolfburn Aurora 46% NV


4.0 sterren - 1 professionele reviews
€ 32,25 (excl. BTW)
39,02 (in. BTW)
buy with
(max. 1)
Distileerderij Wolfburn
Bottelaar OB
Serie
Gebotteld voor
Gedistilleerd op Not Specified
Gebotteld 2016
Land Schotland
Streek Northern Highlands
Leeftijd
Cask Type 1st Fill Bourbon, Oloroso Sherry Hogsheads
Vatnummer
Alcohol percentage 46
Inhoud 0,70
Conditie In originele verpakking
Etiket Perfect
Voorraad 1

Professionele reviews

BOW (84)

Wolfburn Aurora: Een harmonieuze symfonie van sherry en fruit

Wolfburn Aurora, gebotteld in 2016, is een betoverende single malt whisky die de vakmanschap en ambacht van de Wolfburn-distilleerderij laat zien. Gerijpt in een combinatie van first-fill Bourbon- en Oloroso Sherry-hogsheads, biedt deze whisky een zintuiglijke reis van rijke smaken en een onberispelijke zachtheid. Laten we de opmerkelijke eigenschappen verkennen die van Wolfburn Aurora een waar genot maken voor whiskyliefhebbers.

Een perfecte combinatie van Bourbon- en Sherry-vaten

Het rijpingsproces van Wolfburn Aurora vindt plaats in zorgvuldig geselecteerde first-fill Bourbon- en Oloroso Sherry-hogsheads. Deze combinatie van vatsoorten brengt het beste van beide werelden samen en resulteert in een whisky met een complex en gelaagd profiel. De Bourbon-vaten voegen vanille- en karameltonen toe, terwijl de Oloroso Sherry-vaten de whisky doordrenken met rijke zoetheid en gedroogde fruitaroma's.

Betoverende aroma's en smaken

Bij het ruiken van Wolfburn Aurora komt de aanwezigheid van Sherry-zoetheid direct naar voren en prikkelt de zintuigen. De heerlijke combinatie van gedroogd fruit en mout creëert een rijk en uitnodigend boeket. Dit zet de toon voor wat er op het gehemelte volgt.

De eerste slok onthult een zachte warmte, dankzij de invloed van de Sherry. Herfstvruchten, zoals rijpe appels en pruimen, spelen de hoofdrol, terwijl nootachtige ondertonen diepte en complexiteit toevoegen. De whisky ontvouwt zich met opmerkelijke zachtheid en mildheid, betoverend de smaakpapillen bij elke slok.

Op de achtergrond komt een subtiele hint van specerijen naar voren, die het karakter van Wolfburn Aurora versterkt. Deze delicate toets van specerijen voegt een extra laag van intrige toe en vult de fruit- en nootsmaken harmonieus aan.

Vakmanschap en aandacht voor detail

Wolfburn Aurora getuigt van de toewijding van de distilleerderij aan uitzonderlijk vakmanschap. De whisky wordt zorgvuldig gecontroleerd en gekoesterd tijdens het rijpingsproces om de perfecte balans van smaken te waarborgen. Elk vat wordt met precisie geselecteerd, waardoor de optimale interactie tussen de spirit en het hout mogelijk wordt gemaakt.

Het bottelen van Wolfburn Aurora op 46% ABV zorgt voor een krachtige en volle smaakervaring, waarbij de essentie van het karakter van de whisky wordt vastgelegd zonder afbreuk te doen aan de zachtheid. De aandacht voor detail strekt zich uit tot de presentatie, met een doordacht ontworpen etiket dat de elegantie en verfijning van de whisky weerspiegelt.

Conclusie

Wolfburn Aurora, gebotteld in 2016,

getuigt van de kunst van de Wolfburn-distilleerderij. De combinatie van first-fill Bourbon- en Oloroso Sherry-vaten creëert een whisky die de zintuigen prikkelt en een blijvende indruk achterlaat. Van de verleidelijke aroma's van Sherry-zoetheid en gedroogd fruit tot de warme omhelzing van herfstvruchten en nootachtige smaken op het gehemelte, is Wolfburn Aurora een symfonie van harmonieuze smaakervaringen. Met zijn onberispelijk vakmanschap en aandacht voor detail staat Wolfburn Aurora als een schitterend voorbeeld van de toewijding van de distilleerderij om uitzonderlijke single malt whisky's te produceren.


Aan favorieten toegevoegd