Whiskies van Daftmill

De Daftmill distilleerderij is gevestigd op de grens tussen de oostelijke Highlands en de Lowlands. Dankzij de drievoudige manier van distilleren kan Daftmill Single Malt Whisky het beste worden aangemerkt als een Lowlands whisky, en staat het bekend om zijn florale tonen, met gras en een vleugje karamel. Deze nieuwe nieuwe telg onder de Schotse distilleerderijen opende zijn deuren in 2005, waarna de eerste distillery bottling genaamd de Daftmill Inaugural Release werd uitgebracht in 2018!


De master distillers van Daftmill laten kosten noch moeite bespaard om een zeer kwalitatieve Lowlands single malt whisky te produceren waar iedere whiskyliefhebber warm van wordt. Hier bij het hoofdkwartier van Best of Whiskies hebben we zeer hooggespannen verwachtingen van deze nieuwe single malt whisky.


De Daftmill distilleerderij is opgericht in de voormalige woning van de Daftmill Farm, waarvan de historische wortels teruggaan naar 1655. Met andere woorden: de nieuwste distilleerderij van Schotland is tevens de oudste. Daftmill werd gekocht door de gebroeders Cuthbert’s, twee boeren uit een boerengezin waarin al meer dan zes generaties lang gerst werd verbouwd. De heren droomden er al jaren van hun eigen distilleerderij op te richten, en omstreeks 1980 besloten ze dan eindelijk de knoop door te hakken. Ze kochten ze het volledige Pitlair landgoed waarop het pand van de Daftmill distilleerderij was gevestigd. Een nieuwe distilleerderij werd geboren.


De benodigde gerst die wordt gebruikt bij de productie van Daftmill Single Malt Whisky wordt verbouwd op de familieboerderij. Het water van de Daftmill Spring wordt gebruikt als waterbron en de whisky rijpt bourbon casks en sherry butts. Iedere stap van het productieproces wordt uitgevoerd in een straal van nog geen tien kilometer rondom de distilleerderij, zodat de kwaliteit ten aller tijde kan worden bewaakt. Hiermee is Daftmill een van de nieuwste, kleinste en meest zelfvoorzienende distilleerderijen in Schotland.

Lees meer
Daftmill
Aan favorieten toegevoegd