Bladnoch 20 Years Old Cask 1011 49.9% 2002


5.0 sterren - 1 professionele reviews
uitverkocht
buy with
Distileerderij Bladnoch
Bottelaar OB
Serie Single Cask
Gebotteld voor United Kingdom
Gedistilleerd op 10.2002
Gebotteld 03.2023
Land Schotland
Streek Lowlands
Leeftijd 20
Cask Type Oloroso Sherry Hogshead
Vatnummer 1011
Alcohol percentage 49.9
Inhoud 0,70
Conditie In Original Box
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (90)

Bladnoch 2002 Oloroso Sherry Hogshead Single Cask 1011 20 Years Old is een zeer beperkte en exclusieve release van de befaamde Bladnoch-distilleerderij in de Lowlands van Schotland. Gedistilleerd in oktober 2002, werd deze single malt-whisky gedurende 20 jaar gerijpt in een enkel Oloroso Sherry hogshead vat, voordat hij in maart 2023 werd gebotteld. Met slechts 314 flessen geproduceerd op een vatsterkte van 49,9%, is deze whisky een zeldzame en zeer verzamelbare vondst voor whiskyliefhebbers.

Op de neus heeft Bladnoch 2002 Oloroso Sherry Hogshead Single Cask 1011 een diep en complex aroma met tonen van pure chocolade, rozijnen en dadels. Er zijn ook hints van gedroogd fruit en noten, met een subtiele rokerigheid die diepte en complexiteit toevoegt aan het algehele aroma.

Op de tong is deze whisky rijk en vol van smaak, met een fluweelachtige textuur die de tong bedekt. Het Oloroso Sherry vat voegt smaken toe van gedroogd fruit, rozijnen en vijgen, met tonen van pure chocolade en een vleugje rokerigheid. Er is ook een subtiele nootachtigheid die de zoetheid in evenwicht brengt en complexiteit toevoegt aan het algehele smaakprofiel.

De afdronk van Bladnoch 2002 Oloroso Sherry Hogshead Single Cask 1011 is lang en verwarmend, met een zachte zoetheid die op de tong blijft hangen. De smaken en aroma's worden na verloop van tijd meer uitgesproken, waardoor de kwaliteit van het rijpingsproces en de uniciteit van de single cask botteling worden benadrukt.

De verpakking van deze whisky is ook opmerkelijk, met een klassiek en elegant ontwerp dat het traditionele vakmanschap en oog voor detail weerspiegelt dat in de productie is gestoken. De fles is lang en slank, met een label dat het iconische logo van de Bladnoch-distilleerderij, het vatnummer en de details van de distillatie- en botteldata bevat.

Al met al is Bladnoch 2002 Oloroso Sherry Hogshead Single Cask 1011 20 Years Old gedistilleerd in 10.2002 gebotteld in 03.2023, 314 flessen, 49,9% een opmerkelijke whisky die elke whiskyliefhebber zeker zal imponeren. Het rijke en complexe smaakprofiel, gecombineerd met de gladheid en balans die komen met verlengde rijping in een Oloroso Sherry hogshead, maken van deze whisky een onvergetelijke drinkervaring. Of je hem nu alleen drinkt of bij een speciale gelegenheid, deze whisky moet je zeker proberen als je de wereld van premium single malt-whisky's wilt ontdekken.


Aan favorieten toegevoegd