Bowmore Feis Ile 2007 57.1% 2000


5.0 sterren - 1 professionele reviews
€ 400,00   - uitverkocht
Sale
Bowmore - Feis Ile 2007 57.1% 2000 In orginal sack
buy with
Distileerderij Bowmore
Bottelaar OB
Serie Feis Ile 2007
Gebotteld voor Feis Ile 2007
Gedistilleerd op 09.02.2000
Gebotteld 2007
Land Schotland
Streek Islay
Leeftijd 7
Cask Type Two fresh Oloroso Sherry casks
Vatnummer
Alcohol percentage 57.1
Inhoud 0,70
Conditie In orginal sack
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (89)

Bowmore Feis Ile 2007 57.1%: Een viering van Islay's beste whisky

De Bowmore Feis Ile 2007 57.1% is een werkelijk uitzonderlijke whisky die hulde brengt aan het jaarlijkse Feis Ile whiskyfestival op het eiland Islay. Gedistilleerd op 9 februari 2000 en gebotteld in 2007, werd deze limited edition uitgave zeven jaar lang gerijpt in twee verse Oloroso Sherryvaten, wat resulteerde in een whisky van ongeëvenaarde complexiteit en smaak. Laten we de details van deze opmerkelijke expressie verkennen en de unieke eigenschappen ontdekken die het whisky-kenners biedt.

Een feestelijke viering op Islay:
Het Feis Ile whiskyfestival is een hoogtepunt voor whisky-liefhebbers over de hele wereld, waarbij de rijke traditie en kenmerkende smaken van Islay-whisky's centraal staan. De Bowmore Feis Ile 2007-editie is speciaal voor deze gelegenheid gemaakt en weerspiegelt de geest van het festival in elke kostbare druppel. Het getuigt van het vakmanschap en de toewijding van de Bowmore-distilleerderij bij het produceren van uitzonderlijke whisky's voor speciale evenementen.

Rijping in twee verse Oloroso Sherryvaten:
Het rijpingsproces is een cruciale factor bij het vormgeven van het smaakprofiel van een whisky, en de Bowmore Feis Ile 2007 heeft een opmerkelijke reis ondergaan. Zeven jaar lang gerijpt in twee verse Oloroso Sherryvaten, haalt deze expressie invloeden uit de rijke en weelderige kenmerken van de sherryvaten. Verwacht een symfonie van smaken, met tonen van gedroogd fruit, chocolade, warme specerijen en een subtiele hint van eikenhout, prachtig in balans met de kenmerkende rokerigheid van Bowmore.

Het onthullen van de aroma's en proefervaring:
Als je je glas naar je neus brengt, bereid je dan voor op een olfactorisch avontuur. De Bowmore Feis Ile 2007 prikkelt de zintuigen met een betoverend boeket. Je wordt begroet door een harmonieuze mix van rijke sherryzoetheid, lagen van turfrook, hints van pure chocolade en een subtiele zeewind. Op de tong ontvouwt de whisky zijn volledige potentieel, met een fluweelzachte textuur en een complex samenspel van smaken. De combinatie van sherry-invloed en rokerige ondertonen zorgt voor een werkelijk gedenkwaardige proefervaring.

Beperkte editie zeldzaamheid:
De Bowmore Feis Ile 2007 is een zeer gewilde uitgave onder whisky-verzamelaars en -liefhebbers. De beperkte beschikbaarheid en de band met het Feis Ile festival maken het een kostbare aanvulling op elke whisky-collectie. Met elke

fles die een stukje van het whisky-erfgoed van Islay in zich draagt, is het verkrijgen van deze expressie vergelijkbaar met het bezitten van een gekoesterd aandenken aan een levendig en gevierd evenement.

Genieten van de Bowmore Feis Ile 2007:
Bij het genieten van de Bowmore Feis Ile 2007 is het belangrijk om de tijd te nemen en elke slok te waarderen. Deze expressie verdient het om in een rustige en ontspannen omgeving te worden geproefd, zodat de complexe smaken zich volledig kunnen ontvouwen. Experimenteer met verschillende glazen om de aroma's te versterken en overweeg om het te combineren met complementaire smaken om de proefervaring verder te verbeteren. Onthoud dat deze whisky de geest van het Feis Ile festival belichaamt en het hoogtepunt vormt van het beste vakmanschap van Islay.

Conclusie:
De Bowmore Feis Ile 2007 57.1% is een opmerkelijke whisky die de essentie van het jaarlijkse Feis Ile whiskyfestival vastlegt. De rijping in twee verse Oloroso Sherryvaten gedurende zeven jaar heeft geresulteerd in een complexe en fascinerende smaakprofiel. Terwijl je van deze limited edition geniet, word je meegenomen naar de ruige kusten van Islay, waar tradities van whisky maken en feestelijke vieringen samenkomen. De Bowmore Feis Ile 2007 is een eerbetoon aan het vakmanschap en de toewijding van de Bowmore-distilleerderij en biedt een onvergetelijke whisky-ervaring voor veeleisende fijnproevers.


Aan favorieten toegevoegd