Bowmore 25 Years Old Infrequent Flyers Cask 2689 47.1% 1997


5.0 sterren - 1 professionele reviews
uitverkocht
buy with
Distileerderij Bowmore
Bottelaar Alistair Walker Whisky Company
Serie Infrequent Flyers
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 1997
Gebotteld 03.2023
Land Schotland
Streek Islay
Leeftijd 25
Cask Type Pedro Ximénez Hogshead
Vatnummer 2689
Alcohol percentage 47.1
Inhoud 0,70
Conditie In Original Container
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (92)

Een meesterwerk van Alistair Walker Whisky Company

Inleiding

Bowmore, een distilleerderij gelegen op het betoverende eiland Islay in Schotland, produceert al meer dan twee eeuwen uitzonderlijke single malt whisky's. Binnen hun prestigieuze assortiment is de Bowmore 25 jaar oude Infrequent Flyers-serie, gebotteld door het gerenommeerde Alistair Walker Whisky Company, een meesterwerk van gerijpte whisky. Met een rijpingsperiode van vijfentwintig jaar en de invloed van een Pedro Ximénez Hogshead Cask 2689, biedt deze limited edition-release een verleidelijke en luxe whisky-ervaring.

De Infrequent Flyers-serie van Alistair Walker Whisky Company

De Infrequent Flyers-serie van Alistair Walker Whisky Company is een verzameling exclusieve uitgaven die zijn ontworpen voor veeleisende whisky-liefhebbers die op zoek zijn naar unieke en buitengewone expressies. Elke whisky in deze serie is zorgvuldig geselecteerd en toont het vakmanschap en de passie van de meesterblender, Alistair Walker. De Bowmore 25 jaar oude, in samenwerking met Alistair Walker Whisky Company, belichaamt de uitzonderlijke kwaliteit en vakmanschap van deze begeerde serie.

Profiel van Bowmore 25 jaar oude Infrequent Flyers Pedro Ximénez Hogshead Cask 2689

Bowmore 25 jaar oude Infrequent Flyers Pedro Ximénez Hogshead Cask 2689 is een whisky die de essentie van volwassenheid en complexiteit belichaamt. Gerijpt gedurende vijfentwintig jaar, heeft deze expressie een transformatieve reis van smaken en verfijning ondergaan. De invloed van de Pedro Ximénez hogshead cask brengt weelderige tonen van rijke gedroogde vruchten, fluweelzachte chocolade en een vleugje delicate specerijen naar voren.

Bij het ruiken betovert de Bowmore 25 jaar oude Infrequent Flyers met een verleidelijke geur van donker fruit, waaronder pruimen en rozijnen, verweven met hints van eikenhout en een vleugje zeezout. Het gehemelte onthult een symfonie van smaken, met lagen gedroogde vijgen, dadels en gekonfijte sinaasappelschil vermengd met verwennende pure chocolade en een subtiele rokerigheid. De invloed van Pedro Ximénez voegt een heerlijke zoetheid en diepte toe, perfect in balans met de kenmerkende turfrook van Bowmore. De afdronk is langdurig en bevredigend, met een blijvende warmte en een vleugje eikenhoutkruiden.

Conclusie

De Bowmore 25 jaar oude Infrequent Flyers-serie, gebotteld door Alistair Walker Whisky Company, is een getuigenis van het vakmanschap en de expertise van zowel

de distilleerderij als de meesterblender. Met zijn opmerkelijke leeftijdsvermelding en de invloed van de Pedro Ximénez Hogshead Cask 2689, biedt deze limited edition-release een werkelijk opmerkelijke whisky-ervaring. Whisky-liefhebbers die op zoek zijn naar een harmonieuze combinatie van volwassenheid, complexiteit en verwennerij mogen de kans niet missen om te genieten van de Bowmore 25 jaar oude, een juweel binnen de prestigieuze Infrequent Flyers-serie.


Aan favorieten toegevoegd