Bowmore 12 Years Old Adelphi Selection Cask 1882 56.1% 2000


4.5 sterren - 1 professionele reviews
uitverkocht
buy with
Distileerderij Bowmore
Bottelaar OB
Serie Selection
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 2000
Gebotteld 2012
Land Schotland
Streek Islay
Leeftijd 12
Cask Type
Vatnummer 1882
Alcohol percentage 56.1
Inhoud 0,70
Conditie In Orginal Box, Slightly damaged
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (86)

Bowmore 12 jaar oud Adelphi Selectievat 1882: Een Zeldzame Juweel voor de Whiskykenner


Whisky-liefhebbers zijn voortdurend op zoek naar unieke en beperkt verkrijgbare uitdrukkingen die de kunst en het vakmanschap van distilleerderijen belichamen. Een van deze uitzonderlijke vondsten is de Bowmore 12 jaar oud Adelphi Selectievat 1882, een single malt whisky die gedistilleerd werd in 2000 en gebotteld werd in 2012. Deze opmerkelijke botteling, gemaakt door de gevierde onafhankelijke bottelaar Adelphi voor hun Selection-serie, biedt een unieke en exclusieve proefervaring. Met slechts 284 flessen in omloop, is deze release een schat voor verzamelaars en kenners.

De Oorsprong van Bowmore 12 jaar oud Adelphi Selectievat 1882

De Bowmore Distilleerderij, een van de oudste distilleerderijen in Schotland, bevindt zich op het pittoreske eiland Islay. Bekend om zijn iconische turf- en rokerige whisky's, heeft Bowmore een gevestigde status verworven onder whisky-liefhebbers over de hele wereld. De Adelphi Distilleerderij, een onafhankelijke bottelaar die bekend staat om hun toewijding aan het selecteren van uitzonderlijke vaten, heeft samengewerkt met Bowmore om een beperkte uitgave te creëren die het kenmerkende karakter van de distilleerderij laat zien.

Distillatie en Rijping

De Bowmore 12 jaar oud Adelphi Selectievat 1882 werd gedistilleerd in het jaar 2000, waarbij de essentie van die specifieke periode in het whisky-maakproces werd vastgelegd. De spirit werd vervolgens zorgvuldig 12 jaar lang gerijpt in eikenhouten vaten, waardoor hij zijn complexe smaken en aroma's kon ontwikkelen. Het door Adelphi gekozen vatnummer 1882 had zijn unieke invloed op de whisky, resulterend in een werkelijk uitzonderlijke expressie.

Proefnotities

Deze zeldzame release biedt een symfonie van smaken en aroma's die de zintuigen prikkelen. In de neus is een subtiele werveling van turfrook te bespeuren, verweven met hints van gezouten karamel en gedroogd fruit. Terwijl de whisky het gehemelte streelt, komen smaken van rijke pure chocolade, tropisch fruit en een subtiele hint van ziltige zeelucht naar voren, perfect in balans met een achtergrond van smeulend kampvuurrook. De afdronk is lang en verwarmend, met een blijvende noot van rokerige zoetheid.

Verpakking en Presentatie

De presentatie van de Bowmore 12 jaar oud Adelphi Selectievat 1882 is even voortreffelijk als de inhoud ervan. Het flessenontwerp toont elegant de amberkleurige vloeistof, terwijl

het etiket trots zijn beperkte editie-status toont. Elke fles is individueel genummerd, wat de exclusiviteit en verzamelbaarheid ervan verder versterkt.

Beperkte Beschikbaarheid en Verzamelobject

Met slechts 284 flessen in omloop is de Bowmore 12 jaar oud Adelphi Selectievat 1882 een werkelijk zeldzame vondst. De schaarste van deze expressie maakt hem zeer gewild bij verzamelaars en whisky-liefhebbers die unieke en beperkt verkrijgbare uitgaven waarderen. Het bezitten van een fles van deze uitzonderlijke whisky biedt niet alleen de mogelijkheid om te genieten van zijn opmerkelijke smaken, maar vertegenwoordigt ook een waardevolle toevoeging aan elke whisky-collectie.

Conclusie

De Bowmore 12 jaar oud Adelphi Selectievat 1882 is een whisky die de passie en toewijding van zowel de Bowmore als Adelphi distilleerderijen belichaamt. Dit zeldzame juweel biedt een zintuiglijke reis door zijn zorgvuldig samengestelde smaken en aroma's en biedt een unieke proefervaring voor whisky-kenners. Met zijn beperkte beschikbaarheid en uitzonderlijke kwaliteit is deze botteling een buitengewoon verzamelobject dat het ware vakmanschap van whisky-maken illustreert. Of het nu wordt genoten of verzameld, de Bowmore 12 jaar oud Adelphi Selectievat 1882 is een bewijs van de vakmanschap en creativiteit die whisky-liefhebbers over de hele wereld blijven boeien.


Aan favorieten toegevoegd