Provenance

Best of Wines koopt haar wijnen en whisky’s direct bij wijndomeinen, importeurs en uit privéverzamelingen. Door onze jarenlange ervaring en omdat we weten waar we kopen, kunnen we onze wijnen aanbieden met een bijna perfecte “Provenance”. De Provenance is de herkomst van een fles wijn of whisky. Hierbij kijken we naar waar de fles vandaan komt, en hoever we de fles terug kunnen herleiden naar de productie. Ook wordt gekeken naar hoe de fles opgeslagen heeft gelegen en wordt beoordeeld of de inhoud nog drinkbaar is.

Voornamelijk als we van particulieren een kelder inkopen, is dit erg belangrijk. Ideaal zou natuurlijk zijn dat iedereen nog de originele factuur heeft van iedere wijn in een kelder, maar helaas is dit doorgaans niet het geval. Om de herkomst en de kwaliteit van een kelder te controleren, zullen we daarom steekproefsgewijs een fles uit een gekochte kelder openen om te bepalen of de wijnen goed zijn opgeslagen. Door onze jarenlange ervaring weten we ook gemakkelijk te beoordelen waar bepaalde flessen vandaan komen (welke importeur, welk land, etc.).

Provenance
Geklimatiseerde opslag

Geklimatiseerde opslag

De opslag voor wijnen en whisky’s is van cruciaal belang, ook bij Best of Wines hebben we hier veel aandacht voor. Al onze wijnen liggen opgeslagen in een geklimatiseerde omgeving, met een constante temperatuur van 14°C. Onze whiskyflessen staan onder dezelfde condities. Dit zorgt er ook voor dat we niet alle flessen in onze winkel in Bussum op voorraad hebben. Mocht u langs willen komen om flessen te kopen, kunt u ons het beste telefonisch contacteren op +31 (0)35 6780310. Ons team zal ervoor zorgen dat de gewenste flessen op tijd voor u in de winkel klaarliggen.

Bij zowel nationaal als internationaal verzenden, is het ook van belang dat de wijnen op de juiste manier worden vervoerd. Hiervoor hebben we speciale verpakkingen laten maken, die de flessen optimale bescherming bieden, en ons gespecialiseerde logistieke afdeling zal iedere individuele fles beoordelen en de verpakkingswijze hierop aanpassen.

Indien het verzenden door omstandigheden gehinderd wordt, denk bijvoorbeeld aan weersomstandigheden als extreme temperaturen, zullen wij daar met Best of Wines rekening mee houden. We zullen kunnen besluiten niet tot verzending over te gaan, tot wij de temperaturen, of omstandigheden geschikt vinden om enige schade aan de flessen te voorkomen. In samenspraak met de ontvanger wordt dan altijd een passend moment voor verzending bepaald. 

Aan favorieten toegevoegd