Een nieuwe release van The Duchess

Een nieuwe release van The Duchess

Foursquare 13 jaar oud van The Duchess

Met trots presenteren we een gloednieuwe en prachtige release in de rumwereld, speciaal uitgekozen met het oog op liefhebbers van hoge kwaliteit gedistilleerd. Na het succes van de Guadeloupe 19 jaar oud, de Belize 10 jaar oud en de Trinidad 20 jaar oud komt The Duchess dit jaar met opnieuw een buitengewone single cask. Maak kennis met: Barbados, de crème de la crème van de rum!

Over de Barbados

Deze mooie 13 jaar oude single cask rum werd geproduceerd in de distilleerderij Foursquare in Barbados, onder de begeesterde leiding van meester-distilleerder en blender Richard Seale, die in 2018 de ICS-titel 'Rumproducent van het Jaar' won, en wiens rums bekroond werden met "Outstanding Gold"! De Barbados is een heerlijke rum van zeer hoge kwaliteit, speciaal geselecteerd in overleg met Richard Blesgraaf voor het Whisky & Rum aan Zee Festival in oktober 2018, waar de rum dan ook gepresenteerd werd.

Zoals altijd is de schilderij op het etiket van kunstenaar Hans Dillesse, die bekendheid verwierf met zijn werk voor Karuizawa, Hanyu en Dornoch Castle. De bloem die hier op het label prijkt heeft de toepasselijke naam 'The Pride of Barbados', ook van toepassing op de Foursquare-distilleerderij.

 

Laten we deze beauty eens proeven: 

 

Neus:

Dit is één grote tropisch fruit-bom! Er komen papaya en ananas naar voren, en gedroogde rozijnen. Er zit een romige toets is zoals van  die Werther's Echte babbelaars van vroeger (ik kan zo'n hele zak in één keer leegeten). Behalve de tropische geuren is er ook kruidig hout zoals sandelhout op de achtergrond.

Smaak:

Vruchtensmaken zoals abrikoos en perzik... meer tropisch nog, misschien papaya of een van de andere inheemse vruchten die Barbados biedt. Een hele zoete toets. Hoe dan ook, die Werther's Echte blijft aanwezig, gemengd met een warme gloed van houtige kruiden. Wie houdt er niet van?

 

Afdronk:

Een prettig lange afdronk. De finish is iets 'groener', zoals van bamboescheuten. Er hangt chilipeper achterop de tong.

 

Balans en complexiteit:

Goed in balans, zowel in neus als smaak een fantastische dram.

 

Opmerking: Dit soort rums maken me gelukkig. Ik kan er op ieder moment van genieten. De kwaliteit is uitmuntend. Top gedaan.

 

Blog door Nils van Rijn

 

Het verschil tussen de linker- en rechteroever van Bordeaux
 

Het verschil tussen de linker- en rechteroever van Bordeaux

Bekijk blog
10 dingen die je moet weten over Egon Müller
 

10 dingen die je moet weten over Egon Müller

Bekijk blog
Napa Valley: De geschiedenis van een prestigieus wijngebied
 

Napa Valley: De geschiedenis van een prestigieus wijngebied

Bekijk blog
Aan favorieten toegevoegd