Het prachtige universele wijnglas van Rene Gabriel

Het prachtige universele wijnglas van Rene Gabriel

Je hebt er vast wel eens van gehoord; een wijnglas voor elk type wijn, druif of regio. Dat is natuurlijk hartstikke leuk, maar het is ook kostbaar en het neemt veel ruimte in de (vitrine)kast in beslag als je voor elke wijn een ander glas hebt staan. Bij Gabriel Glas hebben ze daar wat op bedacht, namelijk universele wijnglazen.

One for All

De universele glazen van René Gabriel zijn te verkrijgen in twee edities: StandArt Edition en Gold Edition. Beide edities zijn gemaakt van loodvrij kristal. Bij de StandArt Edition zijn de glazen met de machine geblazen. Daarom heeft het glas een iets dikkere rand en is hij net wat zwaarder dan de Gold Edition. Bovendien maakt dit het glas wat steviger. Dat is perfect voor visite die je graag wijn wil laten drinken uit goede glazen, maar je toch een beetje op je hoede moet zijn of dat wel goed gaat met zo’n dun glas.

De Gold Edition is daarentegen wel met de mond geblazen en daarom een stuk dunner dan zijn grote broer. Dit verschil is goed te zien in het gewicht van beide glazen: 90 vs. 150 gram. De glazen zijn naadloos, elegant en gemaakt met oog voor detail. Het glaswerk zorgt ervoor dat de aroma’s en het karakter van de wijn goed tot uiting komen. Met 90% van alle wijnen zit je goed met dit glas! Van mousserende wijnen, krachtig rood tot aan sherry. Allebei de glazen bieden een fantastische proefervaring. Ben je eenmaal gewend aan deze glazen, dan wil je niet meer anders.

Beide typen zijn vaatwasmachinebestendig en zullen niet breken in de machine. Om je glazen het langste mooi te houden raden wij je aan om het glaswerk toch met de hand schoon te maken. Het vergt inderdaad wel wat meer tijd en zorgvuldigheid. De vaatwasser laat vaak strepen achter en dat ziet er natuurlijk minder aantrekkelijk uit.

De glazen zijn naadloos, elegant en gemaakt met oog voor detail.

Over René Gabriel

René Gabriel is een belangrijke, Duitstalige wijnjournalist. Hij heeft meerdere boeken geschreven, waaronder de Weinbibel en Goldene Nase. In 1986 stapte hij ook de wereld van gastronomie in en nam hotel Kreuz in Sempach, Zwitserland over. Bovendien is hij lang de inkoopmanager en consultant geweest voor Mövenpick Wine in Zwitserland en Duitsland. Daarnaast richtte hij Académie du Vin op, waarmee hij gepersonaliseerde proeverijen en wijnreizen organiseerde voor wijnliefhebbers. René is dan ook regelmatig bij Best of Wines te gast, waar hij legendarische proeverijen met absolute topwijnen in onze winkel verzorgd. Zijn proefnotities (en verslagen van deze proeverijen) zijn terug te vinden op de site www.bxtotal.com

Tijdens zijn carrière in de wijnwereld heeft hij meer dan tienduizenden wijnen geproefd. Vaak was hij niet tevreden over het gebruikte glaswerk tijdens zo’n proeverij en dit ging dan ten koste van de wijn. René ging daarom zelf op zoek naar het perfecte glas, maar dit was lastiger dan gedacht. Uiteindelijk komt hij erachter dat wat hij zoekt er helemaal nog niet is. Dit leidt tot het besluit om zelf glaswerk te gaan produceren en zo ontstaat de eerste collectie van Gabriel Glas met het universele glas voor ieder type wijn en geschikt voor elke wijnliefhebber!

Best of Wines importeert deze prachtige glazen met trots voor zowel particulieren als het hogere segment van de horeca.

Talking Wine Romana Echensperger MW
 

Talking Wine Romana Echensperger MW

Bekijk blog
Super Tuscan
 

Super Tuscan

Bekijk blog
Clos de Vougeot: de oorsprong van alle terroirwijnen?
 

Clos de Vougeot: de oorsprong van alle terroirwijnen?

Bekijk blog
Aan favorieten toegevoegd