Eiling Lim gaat Iers

Eiling Lim gaat Iers

We drinken de nieuwe Eiling Lim Irish Whiskey 15 jaar out Zen label

 

De afgelopen paar jaren is Best of Whiskies de officiele distributiepartner voor alle Eiling Lim whisky’s. Een voorbeeld is de Glenfarclas 37 jaar Single Cask 8818, die in samenwerking met Best of Whiskies werd uitgebracht. Dit was een voorbeeld van een fantastische Glenfarclas. Misschien wel een van de beste die ik ooit heb gedronken.

Natuurlijk zijn we niet zomaar in deze samenwerking. Tot nu toe zijn alle whisky’s van Eiling Lim onderscheidend en bijzonder. Of zoals ze zelf zegt: “De whisky moet ‘quaffable’ zijn, waar je met dergelijk plezier drinkt dat slechts één slok nemen een belediging zou zijn.”.

Laten we eens kijken wat deze Ier ons vandaag te bieden heeft.


Neus:
Oh, wauw, appels… een heleboel frisse groene appels. Maar ook peer, bananen, mango… Een behoorlijke verzameling geel fruit en vanille.

Smaak:
Wat betreft ‘quaffable’ heeft ze hier weer een perfecte whiskey uitgekozen. Ongelooflijk gemakkelijk te drinken en perfect in balans. Een grote hoeveelheid geel fruit, appels en peer, maar ook hintjes van slagroom. Volgens mij klinkt dit als een schitterend dessert.

Afdronk:
Een gemiddelde tot lange afdronk, die ook nog hintjes van amandelen, eiken en specerijen heel subtiel op de achtergrond toevoegen.

Balans en complexiteit:
Volledige score voor balans. De neus en de smaak zijn perfect in balans. In termen van complexiteit is het zo’n typisch voorbeeld dat zowel gemakkelijk te drinken is, maar dat ook in iedere drop de grootheid van Ierse spirit bevat.
Met de versiering van het Zen label, doet het me denken aan het rustgevende liedje ‘Oh Danny Boy’:

"But come ye back when Summer's in the meadow,
Or when the valley's hushed and white with snow,
It's I'll be here in sunshine or in shadow,
Oh, Danny boy, oh Danny boy, I love you so!"


In deze Ierse whiskey heb ik een pot goud gevonden. Wat is er ook niet om van te houden! Dit is de uitleg van Quaffable. Hij kwam erg dicht bij de 90 punten, maar wordt genoteerd met 89/100 punten.


BOW: 89/100

Blog door Nils van Rijn

Super Tuscan
 

Super Tuscan

Bekijk blog
Clos de Vougeot: de oorsprong van alle terroirwijnen?
 

Clos de Vougeot: de oorsprong van alle terroirwijnen?

Bekijk blog
Het verschil tussen de linker- en rechteroever van Bordeaux
 

Het verschil tussen de linker- en rechteroever van Bordeaux

Bekijk blog
Aan favorieten toegevoegd