Armand Rousseau Gevrey Chambertin Clos St Jacques 2001

Armand Rousseau Gevrey Chambertin Clos St Jacques 2001

Restaurant La Rive in het Amstel Hotel, een van Amsterdams bekendste restaurants werd bezocht door het Best Of Wines proeverij team.

We hebben veel leuke gesprekken gehad met de Fine & Rare Wine-expert en sommelier Ted Bunnik. Samen hebben we genoten van een Armand Rousseau Gevrey Chambertin Clos St Jacques 2001. Het label was gekleurd door het lekken van de kurk, maar de wijn was opgeslagen in een zeer goede kelder, dus het zou goed moeten komen. En dat was ook zo.

We hebben genoten van de fles tijdens een mooie zomeravond met uitzicht over de Amstel. Mooie kersen en frambozen, zijdezachte textuur en tannines, groot en geconcentreerd, wijnen blijven maar doorgaan. Typisch 2001 met wat reserve en het terroir van St Jacques was aanwezig.

BOW 8.5

Blog door Peter

Spätlase: de geschiedenis van de zoete dessert wijn
 

Spätlase: de geschiedenis van de zoete dessert wijn

Bekijk blog
10 Verrassende feiten over de geschiedenis van champagne
 

10 Verrassende feiten over de geschiedenis van champagne

Bekijk blog
Talking Wine Romana Echensperger MW
 

Talking Wine Romana Echensperger MW

Bekijk blog
Aan favorieten toegevoegd