Annandale Man O' Sword Founders' Selection Cask 370 58.8% 2017


5.0 sterren - 1 professionele reviews
€ 95,65 (excl. BTW)
115,74 (in. BTW)
buy with
(max. 4)
Distileerderij Annandale
Bottelaar OB
Serie Man O Words
Gebotteld voor United Kingdom
Gedistilleerd op 2017
Gebotteld 2022
Land Schotland
Streek Lowlands
Leeftijd 4
Cask Type S.T.R. ; Ex Fench red wine cask
Vatnummer 370
Alcohol percentage 58.8
Inhoud 0,70
Conditie In Original Box
Etiket Perfect
Voorraad 4

Professionele reviews

BOW (88.50)

Een Geturfde Delicatesse Gerijpt in S.T.R. en Franse rode wijnvaten

In het pittoreske stadje Annan in het zuidwesten van Schotland bevindt zich de Annandale-distilleerderij, met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oorspronkelijke oprichting in 1836. Na een volledige renovatie in 2011 hervatte de distilleerderij in 2014 onder leiding van Prof. Dr. David Thompson en zijn vrouw, Teresa, de productie van whisky. Met oog voor detail hebben ze de erfenis van de distilleerderij nieuw leven ingeblazen en bieden ze een scala aan exquise whisky's. Daaronder valt de Annandale Man O' Sword Founders' Selection Cask 370, een geturfde Lowland whisky gerijpt in S.T.R. en Franse rode wijnvaten. In dit artikel duiken we in de proefnotities en verkennen we het verhaal achter deze uitzonderlijke single cask botteling.

Proefnotities:
De Annandale Man O' Sword Founders' Selection Cask 370 onthult een boeiende reeks smaken die het unieke karakter van deze geturfde Lowland whisky belichamen.

Geur:
Verhoogde turfrook stijgt op uit het glas, vermengd met nuances van tabaksrook en gerookt spek. De aromatische ervaring wordt verder aangevuld door heerlijke tonen van kokos, amandelen en kersen, die samen een symfonie van verleidelijke geuren creëren.

Smaak:
Bij de eerste slok verwent de Annandale Man O' Sword Founders' Selection Cask 370 het gehemelte met een explosie van turf, vergezeld van aardse tonen en de frisheid van groene bladeren. Romige vanille en rijpe perzik voegen een vleugje zoetheid toe, die de rokerige intensiteit in balans brengt en een harmonieus smaakprofiel creëert.

Afdronk:
De finale van deze uitzonderlijke whisky wordt gekenmerkt door een subtiele toets van zwarte peper, die een lichte kruidigheid achterlaat op de smaakpapillen.

De Annandale-distilleerderij:
De Annandale-distilleerderij, met wortels die teruggaan tot de 19e eeuw, heeft onder het beheer van Prof. Dr. David Thompson en Teresa Thompson een opmerkelijke transformatie ondergaan. De historische gebouwen van de distilleerderij zijn zorgvuldig gerestaureerd, waardoor er een charmante en pittoreske omgeving is ontstaan. Binnenin staat een ultramoderne distilleerderij waar traditie en moderne technieken samenkomen om uitzonderlijke whisky's te produceren.

Founders' Selection:
De Man O' Sword Founders' Selection Cask 370 maakt deel uit van het prestigieuze Founders' Selection-assortiment van Annandale. Deze reeks omvat zowel geturfde (Man of Sword) als niet-geturf


Aan favorieten toegevoegd